37.9 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

Semimaratonul Virşlilor a fost pe gustul tuturor

Peste 300 de alergători din ţară şi de peste hotare au luat startul sâmbătă dimineaţa la prima ediţie a Semimaratonului Virşlilor. Cei mai buni au fost răsplătiţi cu premii în bani şi echipament sportiv iar cu toţi au fost serviţi cu virşli cu muştar

DSC01303

Prima ediţie a Semimaratonului Virslilor, Hunedoara – Deva 2013 a fost câştigat atât la feminin cât şi la masculin de doi participanţi din Târgu Jiu judeţul Gorj. Locul 1 în clasamentul general la feminin a revenit domnişoarei Laura Popescu (19 ani) în timp ce la masculin s-a impus Gabriel Gorun (24 de ani).

„Traseul mi-a plăcut la început, pentru că a fost pe şosea, apoi a venit acea porţiune de teren accidentat, cu mult noroi, dar ne-am descurcat bine până la final. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera, organizarea, oamenii care s-au strâns să ne aplaude în oraş, iar pentru prima ediţie totul a fost foarte bine”, a declarat Laura Popescu. „Traseul a fost ales şi foarte bine pus la punct şi n-o spun doar pentru că am câştigat, ci pentru că aşa a şi fost. Cu tot cu acea porţiune de teren accidentat. Pentru mine se potriveşte de minune sloganul de <<Cel mai iute Semimaraton>>, pentru că e cel mai bun timp al meu în acest sezon, 1oră 10 minute şi 30 de secunde, l-am îmbunătăţit cu aproape 15 sutimi”, a spus şi Gabriel Gorun.

IOSIF SAROŞI
IOSIF SAROŞI

Cel mai bun dintre hunedoreni

Cel mai bine clasat participant dintre hunedoreni a fost concurentul cu numărul 108 Iosif Saroşi din Sântămăria Orlea care s-a clasat pe locul 2 la categoria M2 (masculin, 30-45 ani) cu timpul de 1 oră 20 de minute 47 de secunde.  Lui i-a revenit premiul special în valoare de 200 de dolari oferit de americano-hunedoreanul Alex Doboli. „A fost un concurs inedit, întrucât la celelalte concursurile la care am participat nu am dat peste un traseu în care să alterneze alergarea pe şosea şi pe macadam. Vreau să vin şi la următoarea ediţie cu siguranţă! Premiul de 200 de dolari, o să îl investesc, cel mai probabil, în echipament sportiv. Asta fac de mult timp şi îmi sunt de folos şi acum. Chiar dacă a fost porţiunea aceea cu noroi, mi-a plăcut, pentru că a fost ceva aparte”, a spus la final Saroşi.

 

[box border=”full”] Moşion decanul de vârstă al Semimaratonului Virşlilor

GHEORGHE MOŞIOAN
GHEORGHE MOŞION

Între cei 134 de participanţi (masculin – feminin) care au terminat competiţia s-a aflat şi Ghiţă Moşion (foto), din Arad în vârstă de 80 de ani – cel mai vârstnic participant. El a parcurs cei 21, 1 kilometri în 2 ore şi 35 de minute şi a fost răsplătit cu o medalie de finisher. “M-am simţit foarte bine pe traseu. Sunt mulţumit că m-am încadrat în timpul pe care mi l-am propus: am terminat în 2 ore şi aproximativ 35 de minute. Alerg semimaratoane de 20 de ani într-una, am şi pierdut deja numărul medaliilor de finisher. Anul acesta, Semimaratonul Virşlilor este a patra întrecere la care am luat startul, iar în perioada ce urmează mai am de gând să mai alerg şi la altele. Alergarea e sănătate curată iar eu o să mă opresc doar atunci când n-o să mai pot să alerg”, a spus la final Moşion. [/box]

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/