-1.3 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

ALEGERI 2×1 în Hunedoara. Europarlamentare şi parţiale locale în Colegiul 3 Haţeg-Călan LIVETEXT

[liveblog]

Peste 400.000 de alegători din județul Hunedoara sunt așteptați duminică la urne. Aceștia, alături de ceilalți cetățeni români cu drept de vot, îi vor desemna, într-un scrutin național pe cei 32 de reprezentanți ai României în Parlamentul European.

alegeri

În cursa electorală s-au înscris 15 alianțe, formațiuni și partide politice, precum și 8 candidați independenți.

În județ sunt deschise 525 de secții de votare pentru Parlamentul European în cele 69 de localități ale județului.

Pe de altă parte, 52.440 de alegători din județ vor mai participa și la un alt scrutin, cel pentru desemnarea deputatului din Colegiul nr. 3 Călan – Hațeg – Țara Hațegului – Ținutul Pădurenilor.

Practic, sunt amenajate 134 de secții de votare în localitățile: Călan, Hațeg, Baru, Bănița, Boșorod, Bretea Română, Bunila, Cerbăl, Densuș, General Berthelot, Ghelari, Lelese, Lunca Cernii de Jos, Peștișu Mic, Pui, Râu de Mori, Răchitova, Sântămărie Orlea, Sarmizegetusa, Sălașu de Sus, Teliucu Inferior, Toplița, Totești. Alegătorii din cele 23 de localități își vor exprima votul pentru Parlamentul European într-o secție și pe cel pentru Camera Deputaților în altă secție.

Candidaţii

În cursa electorală s-au înscris 5 persoane: Ștefoni Dumitru – Sorin, din partea Partidului Național Liberal, Marica Petru – Sorin, din partea Alianței Electorale PSD-UNPR-PC, Muntean Marian, din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu, Cristescu Radu – Mihai, din partea Partidului Mișcarea Populară și Ciolea Ioan, din partea Partidului Democrat Liberal. Acesta din urmă a anunțat în 21 mai că s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară, creând o situație fără precedent în județul Hunedoara. Buletinele de vot au fost deja tipărite, atunci când Ciolea a anunțat că renunță la PDL.

Toate secțiile de votare se vor deschide la ora 7 și vor fi închise la ora 21. Orice încercare de fraudare a votului se pedepsește cu închisoarea sau amendă.

Pentru ca votul să valid, alegătorii trebuie să aplice ștampila o singură dată, în interiorul chenarului. Aplicarea ștampilei în afara chenarului, sau de mai multe ori, duce la anularea votului.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/