-1.3 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

APROAPE SIGUR Hunedoara va primi fonduri pentru Castelul Corvinilor

castel wPotrivit primarului Hunedoarei, Viorel Arion, lobby-ul făcut de autorităţile locale şi judeţene la Ministerul Culturii pentru ca statul român să aloce fonduri pentru reparaţiile necesare la castel au dat rezultat.

Administraţia locală a municipiului Hunedoara va fi ajutată cu fonduri de la Ministerul Culturii pentru reparaţiile de urgenţă la acoperişul Castelului Corvinilor. Primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, a precizat că a fost întocmit un plan tehnic privind lucrările de restaurare necesare la acoperişul monumentului istoric, care va fi trimis în următoarele zile Ministerului Culturii. Viorel Arion spune că fondurile pe care speră ca administraţia locală să le obţină de la minister sunt de circa trei milioane de lei.

În 2010, Ministerul Culturii a suspendat finanţarea lucrărilor de reabilitare a Castelului Corvinilor, deoarece firma care a derulat proiectul, SC Castrum Tim, nu a respectat planurile de execuţie. Lucrările de restaurare s-au întins până în 2010 pe durata a aproape 13 ani, dar rezultatul a fost considerat un eşec de beneficiarii proiectului.

Lobby la ministere

În ultimele luni, susţine primarul Hunedoarei, atât administratorii castelului, cât şi deputatul Carmen Hărău şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, s-au implicat pentru a atrage fonduri guvernamentale pentru Castelul Corvinilor. Lobby-ul făcut de autorităţi a avut succes, mai spune Viorel Arion.

Recent, au vizitat monumentul istoric ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, Maria Grapini, ministrul Culturii Daniel Barbu şi secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Radu Boroianu, secretarul de stat în Ministerul Culturii. „Am fost la Castelul Corvinilor şi am constatat starea dezastruoasă a acoperişului. Sunt foarte mirat că autorităţile locale nu au dat cuvenita importanţă bugetului de urgenţă. Dacă ne cade acoperişul în cap şi plouă în interiorul monumentului cred că asta e prioritatea numărul unu”, a declarat Radu Boroianu, în cadrul emisiunii Hunedoara în 50 de minute, difuzată pe postul HunedoaraTV. Şi secretarul de stat a precizat că vor fi alocate fonduri pentru castel.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=KRDaqBIryB4&autoplay=0]

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/