-1.6 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Cazul micuţului operat la mâna greşită: Chirurgul disculpat, ortopedul bun de plată!

alexandru.danciuDupă un an de zile de procese, instanţa de la Petroşani a stabilit cine se face vinovat de faptul că un copil de nici patru ani a fost operat la mâna greşită, la Spitalul de Urgenţă Petroşani. În timp ce medicul chirurg a fost scos din culpă, la fel ca şi Colegiul Naţional al Medicilor, ortopedul este bun de plată.

 

Aproape 4.000 de lei costă operaţia greşită pe care a suportat-o un copil de nici 4 ani în luna mai a anului 2012 la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Magistraţii de la Petroşani care au judecat dosarul au stabilit că medicul ortoped Daniel Colan trebuie să le achite părinţilor băieţelului suma de 607,50 lei cu titlu de despăgubiri materiale şi alţi 3.000 de lei cu titlu de daune morale. Procesul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Petroşani încă de la începutul anului 2013, dar sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Hunedoara. Judecătorul de caz a apreciat că Daniel Colan nu ar fi specificat, pe biletul de trimitere la Chirurgie, mâna la care micuţul trebuia operat. Judecat în aceeaşi cauză, chirurgul Sorin Brătilă a fost scos din culpă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Colegiul Naţional al Medicilor, unde Brătilă a contestat sancţiunea cu avertisment aplicată iniţial de Colegiul Judeţean al Medicilor Hunedoara.

 

Operaţie controversată

Reamintim că, în luna mai  2012 tatăl unui băieţel de numai 3 ani şi jumătate l-a acuzat pe medicul Sorin Brătilă că, în timpul operaţiei, a  încurcat mâinile copilului. Practic, micuţul avea o problemă la mâna dreaptă, dovedită şi de radiografie, dar doctorul l-a operat la stânga. Tatăl micuţului declara la vremea respectivă că băieţelul a avut mâna în ghips, iar de la Ortopedie s-a considerat că problema poate fi rezolvată prin operaţie şi i s-a făcut trimitere la Secţia de Chirurgie Plastică, la doctorul Sorin Brătilă. Acesta spune că deşi se scria clar că este vorba despre mâna dreaptă şi exista chiar şi o radiografie, în timp ce problema medicală era vizibilă, doctorul Brătilă l-a operat exact la mâna opusă şi, în plus, micuţul a fost operat şi de fimoză, fără acordul părinţilor.

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente