22.9 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Ce au descoperit inspectorii ISU, ISCIR și DSP în secțiile ATI ale spitalelor din județul Hunedoara

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara a publicat rezultatele controalelor efectuate, împreună cu angajați ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune (ISCIR) în secțiile ATI ale spitalelor din județul Hunedoara.

„Echipele I.S.U. Hunedoara în colaborare cu reprezentanţi ai DSP şi ISCIR au realizat 7 controale în ceea ce priveşte securitatea la incendiu în secţiile ATI din spitalele hunedorene. Au fost descoperite 34 nereguli, 10 dintre acestea fiind remediate pe loc. Personalul specializat a aplicat 27 sancțiuni contravenționale, dintre care 26 avertismente și o amendă, în cuantum de 500 lei”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a ISU Hunedoara.

Principalele deficiențe identificate din domeniul apărării împotriva incendiilor au constat în: nefuncționarea, neasigurarea mentenanței instalațiilor de detectie, semnalizare și avertizare a incendiilor ori neasigurarea echipării construcțiilor cu astfel de sisteme de protecție la incendiu; funcționarea fără deținerea autorizației de securitate la incendiu; lipsa dotării, neasigurarea mentenanței ori nefuncționarea instalațiilor de hidranți interiori/exteriori de incendiu; nedotarea sau neasigurarea verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare de incendiu); neverificarea instalațiilor electrice cu personal atestat/autorizat, utilizarea instalalațiilor electrice cu defecțiuni sau improvizații ori suprasolicitarea acestora; marcarea necorespunzătoare a căilor de evacuare sau lipsa instalațiilor de iluminat corespunzătoare, precum și neasigurarea condițiilor de evacuare în cazul producerii situațiilor de urgență.

Controale similare au fost efectuate în spitalelel din întreaga țară, în urma incendiului din 14 noiembrie, din secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Atunci, zece pacienţi au murit la Secţia ATI după ce salonul în care se aflau a fost cuprins de flăcări, iar alţi doi au decedat ulterior, în urma arsurilor suferite.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/