20.5 C
Deva
duminică, iulie 14, 2024

Un hunedorean a fost premiat cu distincția „Tânărul ambasador al României”

Gabriel Zvîncă (22 de ani), fost elev al Liceului „Traian Lalescu” din Hunedoara, în prezent masterant a Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, este premiantul concursului „Tineri ambasadori ai României”, organizat de Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe (ediţia I, octombrie-decembrie 2020).

„În urma desfăşurării probei scrise şi a probei de interviu din cadrul ediţiei-pilot a proiectului propus de Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, a atentei evaluări din partea juriilor de la cele două probe, câştigător al Premiului „Tânărul ambasador al României” a fost desemnat Gabriel Zvîncă. Câştigătorul este masterand la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, specializarea „Istorie, memorie, oralitate în secolul XX” şi director al Departamentului de proiecte din cadrul Asociaţiei Tineretul ONU din România, filiala Cluj-Napoca”, informează Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe.

32 de candidaţi au participat la concursul iniţiat de Arhivele Dimplomatice ale MAE. Structura discursului evaluat în cadrul probei scrise, maturitatea şi coerenţa ideilor expuse în cursul interviului, precum şi claritatea în expunere, susţinerea afirmaţiilor prezentate şi dialogul purtat cu membrii juriului au constituit principalele argumente în evaluarea candidaţilor.

Gabriel Zvîncă a relatat că este pasionat din copilărie de istorie şi din perioada liceului, la Hunedoara, încurajat şi de profesori, a decis să îşi urmeze pasiunea, studiind la facultatea din Cluj-Napoca.

„Sunt onorat să fiu desemnat câştigător al concursului “Tineri ambasadori ai României” şi doresc pe această cale să îi felicit şi pe ceilalţi câştigători. De asemenea, doresc să mulţumesc şi să salut Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe pentru organizarea acestui concurs cât şi juriului pentru sfaturile oferite”, a transmis Gabriel Zvîncă, pe pagina sa de Facebook.

Foto: Gabriel Zvîncă / Facebook

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/