20.5 C
Deva
sâmbătă, iulie 20, 2024

Clădirea RobotX pentru elevi, inaugurată în Hunedoara

Clădirea în care se vor pregăti pasionaţii de robotică ai municipiului Hunedoara a fost finalizată şi a devenit funcţională.

Investiţia s-a ridicat la un total de aproximativ 67.000 de euro, sumă alocată din bugetul local. „Clădirea a fost ridicată pentru a le putea asigura elevilor pasionaţi de fizică, informatică şi robotică un loc adecvat în care să lucreze. Ea vine şi ca o recompensă pentru numeroasele reuşite ale echipei „RobotX” Hunedoara la competiţiile naţionale şi internaţionale, rezultate printre care se numără şi cinci medalii de aur, obţinute în 2018 şi 2021, la competiţii de nivel mondial. Vechea sală în care se pregăteau performerii în robotică avea doar 40 de mp. Noua sală, aflată în clădirea tocmai inaugurată, este de aproape 100 mp şi răspunde mult mai bine nevoilor de pregătire ale copiilor”, a informat Primăria Hunedoara.

Acest laborator este esenţial pentru elevi pentru că, până acum, ne desfăşuram activitatea într-un spaţiu restrâns, în două echipe, cu mulţi copii, cu mulţi roboţi, cu spaţiul necesar pentru „teren”. ”, a declarat profesorul Mircea Nistor, coordonator al proiectului educațional.

Foto: Primăria Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/