5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

3.900 de locuri pregătite pentru clasa zero

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 24 februarie – 14 martie, iar părinţii au obligativitatea să îi înscrie pe toţi copiii care împlinesc şase ani până  la sfârşitul lunii august

clasa zeroPentru cei mai mici dintre şcolari, care vor păşi la jumătatea lunii septembrie în clasa pregătitoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a pregătit 159 de clase, cu 3.900 de locuri. Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 24 februarie – 14 martie, perioadă în care părinţii pot completa şi valida cererile tip de înscriere, la unităţile de învăţământ de pe raza circumscripţiei unde au domiciliul.

Vârsta limită: şase ani

Potrivit metodologiei, în clasa pregătitoare este obligatoriu să fie înscrişi toţi copiii care până la data de 31 august împlinesc vârsta de şase ani. Totodată, copiii care împlinesc şase ani până la sfârşitul lunii decembrie pot fi înscrişi de părinţi în clasa O, doar dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Numărul de locuri alocate fiecărei instituţii de învăţămînt vor fi afişate la sediul fiecărei şcoli dar şi pe site-ul ISJ Hunedoara (http://www.isj.hd.edu.ro/), începând cu data de luni, 17 februarie. În perioada 18 februarie – 12 martie părinţii vor putea solicita programele de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, în vederea înscrierii în cea mai mică clasă.

“Ziua Porţilor Deschise”, la şcolile cu clase pregătitoare

Începând din 19 şi până în 28 februarie, în fiecare şcoală ce are clase pregătitoare va fi organizată “Ziua Porţilor Deschise”, pentru ca părinţii, dar şi copiii să poată vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi discuta cu personalul unităţii de învăţământ. “Pe site-ul Inspectoratului vor fi afişate zilele propuse pentru vizitare la fiecare dintre unităţile de învăţământ care au clase pregătitoare”, a declarat inspector Marta  Mate, purtător de cuvânt al ISJ Hunedoara.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţămînt sau nu au participat la prima etapă de înscriere. În data de 11 aprilie vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/