8.9 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Primele rezultate. Absolvenţii hunedoreni “Experimentaţi” la Română

Primele două probe ale Bacalaureatului desfăşurate pe parcursul săptămânii trecute au fost trecute cu brio de absolvenţii care s-au prezentat la examene

MAIN bacalaureatPeste 65 la sută dintre candidaţii prezenţi în sălile de evaluare la prima probă a Bacalaureatului, cea de competenţe lingvistice în limba română, au primit calificativul “Experimentat”. Aceste rezultate demonstrează că mare parte dintre absolvenţi s-au pus cu “burta pe carte”. Aproape 25 la sută au fost consideraţi de către profesorii din comisiile de evaluare “Avansaţi”, în timp ce doar, un modest procent de 10 la sută au primit ca şi calificativ “Mediu”.Dintre cei 3.063de candidaţi înscrişi la prima probă, 92 de absolvenţi au preferat să nu se prezinte.

Rezultate bune şi la limba maternă

Nici cea de-a doua probă, de evaluarea a competenţelor lingvistice în limba maternă nu a pus probleme candidaţilor din acest an. Dintre cei 26 de elevi care au susţinut examenul la limba maghiară, 58 la sută au primit calificativul de “Experimentat”, 19 la sută “Avansat” şi un procent de 23 la sută doar “Mediu”. La limba germană maternă s-au înscris doar 12 candidaţi, dintre care nouă au fost consideraţi “Experimentaţi”, iar ceilalţi trei au primit calificativul de “Avansat”.

Bacul continuă în această săptămână cu evaluarea competenţelor digitale, urmată în perioada 23-27 iunie de proba de evaluarea într-o limbă de circulație internațională .

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/