-0.2 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Capitală a artelor. Sute de tineri artişti în competiţie la Concursul Internaţional “Sigismund Toduţă”

Competiţia de muzică instrumentală, canto şi arte vizuale se va desfăşura începând de astăzi până sâmbătă în municipiul de la poalele Cetăţii

foto festivalPeste 200 de tineri muzicieni din ţară şi din Ungaria vor concura la cea de-a XVII-a ediţie a Concursului Internaţional “Sigismund Toduţă”, organizat de Liceul de Arte din Deva. Pe cea de-a doua secţiune, cea de Arte Plastice participă cu lucrări peste 100 de tineri artişti din întreaga ţară. Competiţia care va avea loc la Deva, în perioada 15 – 17 mai, este organizată sub egida Comisiei Naţionale a României pentru Unesco şi în colaborare cu alte instituţii locale, judeţene şi naţionale. Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi ale domeniului, atât din ţară cât şi din străinătate.

Concurs muzical, timp de trei zile

Deschiderea festivă va avea loc astăzi de la ora 16, la Sala Mică a Centrului  Cultural “Drăgan Muntean” din Deva. Prima parte a competiţiei, concursul de pian se va desfăşura în Sala Festivă a Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” de la ora 17.30. Vineri începând cu ora 9, tinerii muzicieni vor concura la toate instrumentele, iar sâmbătă va continua concursul de pian. Vineri după amiază la Galeria de Arte “Forma” din Deva va avea loc vernisajul expoziţiei de arte vizuale. Festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor va avea loc sâmbătă la Palatul Magna Curia din cadrul Muzeul Civilizaţiei Dacice si Romane, Deva.

 

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente