2.6 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Căţelul salvator. Bebe, colegul patruped al pompierilor hunedoreni

Un căţel din rasa Ciobănesc German, care va fi specializat în operaţiunile de căutare-salvare este cel mai nou “angajat” de la ISU Hunedoara

bebe

Noul coleg al pompierilor hunedoreni este Rabax, un câine rasa Ciobănesc German, în vârstă de aproape şapte luni, care va fi specializat în operaţiunile de căutare-salvare. Rabax cel mai nou “angajat” de la ISU Hunedoara, provine din canisa Centrului Chinologic Sibiu din părinţi cu calităţi deosebite necesare misiunilor de căutare a supravieţuitorilor prinşi sub dărâmături sau în medii ostile.

Primele zile de muncă

Alintat de pompierii deveni Bebe, căţelul este familiarizat cu străzile, autospecialele de intervenţie, mijloacele de transport în comun şi orice loc aglomerat în care mirosurile şi zgomotele se amestecă, astfel încât într-o situaţie reală, când se află la muncă, Bebe să nu mai fie distras de nimic. Iarna viitoare căţelul va participa la un curs de specializare la Sibiu, care îi va definitiva educaţia. Patrupedul va fi însoţit de dresorul său, plutonierul Robert Kulcsar, un pompier pasionat de câini care deţine atestat de dresor de mai bine de 10 ani.

Inteligent şi serios

 

Bebe fiind încă în „perioada copilăriei” se află într-un un program de predresaj şi socializare. Este un exemplar deosebit de inteligent, extrem de serios şi de preocupat de activităţile desfăşurate în cadrul dresajului, dar ca orice copil, cea mai mare bucurie a sa este mingea, cu care se joacă doar în prezenţa dresorului său. Conform progreselor vizibile pe care le-a înregistrat deja, Bebe promite să devină un salvator de nădejde.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/