12.6 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Cu râie şi păduchi la şcoală

Triajul epidemilogic de la începutul noului an şcolar a scos la iveală faptul că şi în această toamnă, peste 400 de copii au venit la şcoală infestaţi cu boli infecţioase sau parazitare

paduchi.După vacanţa de vară, unii copii au revenit în grădiniţe şi şcoli aducând cu ei ca suvenir boli infecţioase şi parazitare. Peste 200 de copii cu pediculoză (păduchi) şi 13 cu scabie (râie) au fost depistaţi de medicii şcolari sau medicii de familie care au asigurat triajul epidemiologic al preşcolarilor şi elevilor, la început de an şcolar. Cele mai multe cazuri de pediculoză au fost semnalate în Deva şi Valea Jiului, în număr de 65, 41 în zona Hunedoara, 35 în zona Orăştie şi trei cazuri în Geoagiu. În schimb, toţi elevii cu scabie au fost descoperiţi în Valea Jiului.

Părinţii sunt vinovaţi

De asemenea aproape 150 de elevi sufereau de faringoamigdalite acute, în timp ce alţi 50 au fost depistaţi cu alte boli infecţioase şi parazitare sau cu micoze. După tratament şi recontrol medicii şcolari nu au mai depistat la elevi boli infecţioase şi parazitare. La triajul epidemiologic au participat aproape 41.000 de preşcolari şi elevi. Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara recomandă părinţilor să se prezinte la medicul de familie pentru stabilirea unui diagnostic şi efectuarea unui tratament adecvat, imediat ce copilul prezintă semne şi simptome de boală acută infecţioasă sau parazitară.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/