2.6 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Dacă răspunsurile vor fi tot negative, ies în stradă. Pensionarii minieri îşi pun ultima speranţa în Primul Ministru

Pensionarii minieri din Valea Jiului se pregătesc să iasă în stradă, dar mai întâi aşteaptă răspunsul de la Primul Ministru Victor Ponta, căruia i-au scris. Nu ar fi pentru prima dată când pensionarii protestează pe străzi pentru a atrage atenţia asupra problemelor lor.

PB100661Reprezentanţii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri din Valea Jiului -care reprezintă interesele a peste 32.000 de pensionari, dintre care 60% din domeniul minier – cer demisia ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. Oamenii sunt nemulţumiţi că la întrevederea pe care au avut-o cu aceasta la Deva, în data de 12 octombrie, niciuna dintre problemele ridicate de ei nu şi-a găsit rezolvarea. Pe de altă parte, pensionarii minieri susţin că, în timp ce se invocă lipsa banilor de la bugetul de asigurări sociale, raportul negativ angajaţi / pensionari, ori „moştenirea grea”, angajaţii de la casele de pensii ori de la „agenţiile şi agenţioarele care sufocă bugetul de stat” cum le numesc reprezentanţii LSPMVJ ar beneficia şi acum de stimulente generoase şi venituri consistente.

A uitat ministrul de mineri?!

Pensionarii minieri din Valea Jiului cer ca  facilităţile de care încă beneficiază – respectiv aşa – numitele gratuităţi – să fie transferate de la Ministerul Economiei sau Energiei către Ministerul Muncii şi includerea lor pe cuponul de pensie, cum se întâmplă în alte ţări ale UE. De asemenea ei cer reanalizarea în Parlament a legii privind sistemul unitar de pensii publice, despre care spun că a  fost adoptată printr-o fraudă legislativă gravă. În plus, aceştia au propus 19 amendamente la această lege, amendamente care îi vizează direct. Reprezentanţii LSPMVJ susţin că ministrul Muncii s-a preocupat doar de soarta militarilor cuprinşi la condiţiile speciale de muncă, în timp ce de foştii mineri şi salvatori minieri a uitat, deşi aceştia şi-au riscat viaţa zi de zi în măruntaiele pământului.

Pentru că nemulţumirile legate de activitatea ministrului Mariana Câmpeanu sunt mai multe, foştii mineri i-au scris punctual Primului Ministru, în care îşi pun, practic, ultima speranţă. Dacă răspunsul nu îi va mulţumi, vor pregăti ample acţiuni de protest.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/