34.1 C
Deva
vineri, iulie 12, 2024

BAC limba română: „Ne aşteptam la Caragiale. A fost un subiect la care nu se aştepta nimeni” VIDEO-FOTOGALERIE

Prima probă scrisă a Bacalaureatului a trecut fără prea mari emoţii pentru candidaţii care s-au prezentat la examen. În schimb, pentru ziua de miercuri, absolvenţii de la secţiile de real sunt de-a dreptul îngroziţi de proba la matematică

Peste 4.000 de absolvenţi au susţinut astăzi prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat, în timp ce alţi 348 de înscrişi au preferat să nu se prezinte. Ziua dedicată probei la Limba şi literatura română, i-a prins pe absolvenţii de liceu cu garda jos. Cum majoritatea se aşteptau la proză sau dramaturgie, subiectul cu numărul trei, la profilul uman, argumentarea unei poezii la alegere din trei clasici români, a fost un subiect neaşteptat, care i-a dat peste cap.

Matematica, materia cea mai dificilă

La ieşirea din centrul de examinare de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din Deva, elevii adunaţi în grupuri, dezbăteau subiectele primite. „Ne aşteptam la Caragiale sau analiză de roman. A fost un subiect la care nu se aştepta nimeni. Cu toate astea, majoritatea dintre noi am ştiut, măcar pentru o notă de trecere. Problemă va fi miercuri, la matematică”, spune Diana Stoica, absolventă a Colegiului Dragomir Hurmuzescu. Tânăra este susţinută de colegi care sunt destul de crispaţi în aşteptarea probei scrise la matematică, singura care le dă fiori reci pe şira spinării. „Nu pot săspun că am avut emoţiiaşa mari la română. Personal, mi s-a părut mai uşor decât la simulare. Dacă la matematică ne dă un subiect cum a fost în mai de exemplu, nu va fi o problemă, însă dacă e mai greu, nu ştiu ce vom face. Un calcul greşit şi subiectul valorează 0 puncte, asta e marea problemă”, crede şi Andrei Crişan, care a absolvit Grigore Moisil.

Nota contează la admiterea cu dosar

O mare de absolvenţi, susţinători, părinţi şi profesori au inundat trotuarul din faţa Colegiului Naţional Decebal, alt centru de examinare din municipiul reşedinţă de judeţ. Veseli sau gânditori, cei ieşiţi din examen speră la o notă cât mai mare. Nici elevii de la uman, nu au fost prea încântaţi de ultimul subiect, argumentarea simbolismului, în timp ce alţii au fost pregătiţi impecabil pentru orice subiect. „Eu nu îmi fac probleme. Mă aştept la o notă de cel puţin nouă, pentru că am ştiut tot. A fost foarte uşor”,spune Alexandra Bărăceanu, care a terminat Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”. Notele de la examenul la Bacalaureat sunt importante doar pentru absolvenţiicare vor să urmeze studii superioare unde se intră pe bază de dosar. „Pentru mine nu contea nota, deşi prefer să fie cât mai mare. Cu toate astea, când s-au afişat subiectele de azi, toată clasa a rămas cu gura căscată. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Îmi este extrem de teamă de proba la mate, unde cred că va fi foarte dificil. Oricum, eu voi da la Facultatea de Farmacie, unde se intră pe examen de admitere”, spune Alexandra Ionaş, absolventă de Decebal.

[wzslider autoplay=”true” interval=”2000″ transition=”‘slide'”]

Rezultatele, în 8 iulie

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, proba la Limba şi literatura română scris s-a desfăşurat fără incidente în judeţ. Astăzi, 56 de absolvenţi sunt aşteptaţi să susţină proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele la toate probele scrise din această săptămână, vor fi afişate în dimineaţa de 8 iulie.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/