1.8 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Festival de tradiţie, reînviat după o jumătate de secol

Cântecele populare ale românilor au răsunat, duminică, în comuna Vorţa.

Pentru al doilea an consecutiv, la 43 de kilometri de Deva s-a desfăşurat, timp de două zile, Festivalul „Primăvara Vorţană”, întrerupt în 1989

 

Vorţa şi-a pus hainele de sărbătoare şi s-a pregătit să fie gazdă bună pentru un festival de tradiţie, reînviat după 24 de ani.

Sute de locuitori din comună au petrecut, timp de două zile, la „Primăvara Vorţană” care ia startul, de doi ani încoace, în luna mai. Evenimentul a debutat sâmbătă, cu o expoziţie de costume populare româneşti şi cu activităţi meşteşugăreşti specifice zonei, iar duminica a fost rezervată competiţiilor sportive şi muzicii populare.

„Am organizat meciuri de fotbal între echipe din satele comunei, iar cei mai buni jucători au fost premiaţi la finele întrecerii”, a explicat primarul comunei Vorţa, Radu Emil Bureană, care promite să ducă mai departe sărbătoarea de care s-au bucurat toţi localnicii.

Iubitorii de folclor au avut parte de un spectacol de muzică populară, desfăşurat la Căminul Cultural din Visca. Artişti din zonă şi elevi ai Şcolii Generale din sat care au oferit publicului cântecele tradiţionale ale românilor, iar invitat special a fost cunoscutul interpret hunedorean Eugen Mihăilă.

De la sărbătoare n-au lipsit fiii satului, dar nici oameni legaţi sufleteşte de frumuseţile şi obiceiurile comunei din nord-vestul judeţului. Alături de oficiali din mai multe localităţi, la eveniment au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, dar şi fostul ministru liberal Varujan Vosganian.

„Întotdeauna mă simt bine la Vorţa. Este un loc cu oameni buni”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, Cetăţean de Onoare al comunei Vorţa, care le-a promis locuitorilor că va continua investiţiile derulate în zonă.

„Dacă este cineva în judeţul Hunedoara care se bucură de investiţii serioase şi de drumuri judeţene bune, aceia sunt locuitorii din Vorţa. Am făcut asta pentru că sunt oameni care merită!”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Ca orice festival care se respectă, „Primăvara Vorţană” s-a încheiat cu un bal pe cinste.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/