23.8 C
Deva
marți, aprilie 16, 2024

Fundaţia controlată de ex-prefectul Serafinceanu renunţă la chiria pentru teleskiul din Parâng

De necrezut. După ce a negociat la sânge chiria pentru telesckiul din Parâng, iar în sezonul trecut nu a ajuns la nicio înţelegere cu municiplaitatea, Fundaţia Sfânta Maria din Petroşani a decis recent să renunţe la banii plătiţi de Primăria Petroşani.

partiaAu00E2Este drept, doar la jumătate din sumă, respectiv chiria pentru lunile frbruarie şi martie, adică în total 5.000 de euro, în condiţiile în care banii pe decembrie şi ianuarie au fost deja plătiţi de administraţia publică de la Petroşani. Printr-o adresă remisă Primăriei Municipiului Petroşani, reprezentanţii Fundaţiei „Sfânta Maria” au anunţat că „pentru lunie februarie şi martie ale anului 2015 renunţă la dreptul contractual de a factura chiria lunară de 2.500 de euro”, aducându-şi aminte de „unul din scopurile pentru acre a fost creată”, respectiv „întrajutorarea  comunităţii locale din care face parte atât din punct de vedere economic, cât şi social”. În aceste condiţii, teleskiul va fi luat în comodat, contract care îl înlocuieşte pe cel de închiriere, urmând ca de la bugetul local să fie achitate utilităţile, respectiv energia electrică facturată.

 

Au negociat pe 10.000 de euro

 

Reamintim că, la fginele lunii noiembrie 2014 Consiliul Local al Municipiului petroşani a aprobat proiectul de hotărâre privind achitarea sumei de 2.500 de euro pe lună, timp de patru luni – adică exact cât ţine sezonul de iarnă – pentru închirierea teleskiului care deserveşte pârtia A din Parâng, cea mai populară de altfel, pentru că aici pot schia şi începătorii. Teleskiul se află în proprietatea Fundaţiei Sfânta Maria Valea Jiului, care a devenit în urmă cu 10 ani, şi acţionarul unic al societăţii de utilaj minier Gerom, continuatoarea UMIROM, care avea în proprietate instalaţia de transport pe cablu. Asta după ce în sezonul trecut turiştii s-au plâns că instalaţia de transport este doar de decor şi că nu funcţionează. Pentru sezonul 2013 – 2014 nu s-a ajuns la un consens între părţi, aşa că teleskiul a staţionat.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/