19.2 C
Deva
joi, mai 2, 2024

Lucrurile merg bine la Râu de Mori

Comuna hunedoreană Râu de Mori este una dintre principalele atracţii turistice din judeţul nostru. Pe raza comunei există Cetatea şi Mănăstirea Colţ, cele care, se pare, l-au inspirat pe Jules Verne când a scris celebrul său roman „Castelul din Carpaţi”, dar funcţionează şi o zonă de agrement, care va primi, într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat, şi statutul de staţiune turistică, la Râuşor, extrem de populară în rândul hunedorenilor, dar nu numai.

Aici, la Râuşor, s-a realizat implementarea unui proiect pe fonduri europene, făcându-se, astfel, un prim pas pentru obţinerea statului de staţiune. „Proiectul cuprinde, printre altele mai multe terenuri de sport, un parc de joacă şi un patinoar natural, situat lângă pârtia de schi. Cele patru terenuri, din care trei sunt multifuncţionale, iar unul dedicat exclusiv baschetului, au o suprafaţă totală de aproape 1.000 de metri pătraţi. În plus, două dintre aceste terenuri sunt dotate cu vestiare cu băi şi duşuri, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi. Prin facilităţile oferite de acest proiect ne propunem să atragem cât mai mulţi turişti în fiecare anotimp, nu doar iarna. Astfel, în perioada în care nu este zăpadă, turiştii vor avea şi alte alternative de petrecere a timpului liber în afară de practicarea drumeţiilor”, a declarat Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori.

Drumuri şi biserici

Dar Râu de Mori nu înseamnă doar zona de agrement de la Râuşor. Comuna este cea mai întinsă localitate rurală din judeţul Hunedoara, cu o suprafaţă de aproape 400 de kilometri pătraţi, şi a treia pe ţară la acest capitol, şi, în mod firesc, are o reţea foarte întinsă de drumuri, care se găsesc în localitatea de reşedinţă şi cele zece sate aparţinătoare. Administraţia publică locală din comună pune un accent deosebit pe întreţinerea şi modernizarea drumurilor. „În cel mai scurt timp va demara o acţiune de întreţinere şi reparaţii pe mai multe drumuri comunale şi străzi interioare. Aceste operaţiuni se vor organiza, cu precădere, în satele Ohaba – Sibişel, Sibişel, Valea Dâljii şi Clopotiva, dar şi pe malul drept de pe valea Râului Mare”, a mai spus Niculiţă Mang, primarul din Râu de Mori. De asemenea, nici în acest an administraţia din Râu de Mori nu uită de viaţa spirituală a celor peste 3.000 de locuitori ai comunei. „Vom continua, şi în 2016, o serie de acţiuni de sprijinire a bisericilor din comună, indiferent de cultul lor. Astfel, la bisericile din localitatea de reşedinţă, dar şi din satele aparţinătoare Clopotiva, Unciuc şi Valea Dâljii, se va introduce sau repara, după caz, încălzirea centrală, vor fi reabilitate zidurile, vor fi făcute sau refăcute, tot după caz, împrejmuirile, precum şi alte intervenţii”, a mai precizat primarul comunei hunedorene Râu de Mori, Niculiţă Mang.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/