2.2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Mănăstirea Prislop a intrat în restaurare

IMG_0869Lucrările de restaurare a schitului mânăstirii Prislop au demarat. Demersurile au avut nevoie de aprobări speciale, spun reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei, deoarece biserica este monument istoric. În paralel, au loc lucrări la construirea aleii din curtea mănăstirii spre locurile de veci şi spre mormântul părintelui Arsenie Boca. De asemenea, se lucrează la înfiinţarea unor parcări cu aproximativ 100 de locuri la intrarea în mănăstire.

Mănăstirea Prislop se confundă cu numele părintelui Arsenie Boca, una dintre cele mai iubite figuri ale ortodoxiei româneşti. În anii 1950, părintele a fost stareţ al Mănăstirii Prislop, într-o vreme în care  calvarul persecuţiilor din regimul comunist începea să se răsfrângă asupra lui.

În ultimii săi ani de viaţă, părintele s-a întors la mănăstirea unde slujise. A murit aici în 1989, iar mormântul său a devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale creştinilor.

În fiecare duminică mii de oameni trec pragul mănăstirii Prislop, situată la aproximativ 20 de kilometri de Hunedoara, în Ţara Haţegului. Autocarele cu pelerini încep să sosească o dată cu răsăritul soarelui, iar până la orele prânzului cei trei kilometri ai drumului care leagă Silvaşul de Sus de mănăstire sunt ocupaţi de maşini şi de autocare parcate. Cei mai mulţi dintre vizitatorii mănăstirii ajung aici pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca. În zilele de sărbătoare, aleea care duce spre locurile de veci e ocupată de sute de oameni aşezaţi la coadă pentru a se ruga la mormântul părintelui.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/