Îi leagă pasiunea pentru notele de pe portativ şi deşi nu au studii de specialitate cântă în cadrul unui cor înfiinţat la Deva în urmă cu doi ani. Au demonstrat tuturor dragostea lor pentru muzică prin rezultatele obţinute la competiţiile de gen
Un grup de deveni, de vârste şi profesii diferite, pe care îi leagă pasiunea pentru muzică obţin rezultate spectaculoase la concertele de gen, având în vedere că cei 26 de participanţi sunt amatori. Grupul coral Musica Divina, care a participat recent la cea de a treia ediţie a Festivalului concurs internaţional „Liviu Borlan” care a avut loc la Baia Mare, s-a întors acasă cu mai multe distincţii. Punctajul obţinut la această competiţie (88,2 puncte din 100) a situat corul la nivelul Diplomei Gold 1 şi pe locul V în clasamentul final. Musica Divina a mai obţinut şi „Premiul special” şi „Medalia Aniversară” din partea Camerei de Comert si Industrie Maramureş. La competiţia din acest an au participat nouă grupuri corale din ţară şi străinătate.
Piese cu grad ridicat de dificultate
„Corul Musica Divina a prezentat în programul de concurs patru lucrări corale, alegând din lista pieselor impuse „Legenda în lemn” de Liviu Borlan, cotată cu cel mai înalt nivel de dificultate, iar ca prelucrare folclorică din zona de provenienţă a prezentat „Suita Hunedoreană” aparţinând regretatului compozitor devean Ioan Munteanu, fost profesor de muzică la Liceul Pedagogic din Deva”, spune Mariana Onţanu-Crăciun, unul dintre cei doi dirijori ai corului.Dintre membrii Musica Divina, studii de specialitate au cei doi dirijori, profesorii Gelu şi Mariana Onţanu-Crăciun de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva. Grupul coral Musica Divina, reprezentant al Asociatiei culturale cu acelasi nume a luat fiinţă în octombrie 2011 şi este alcătuit din corişti amatori cu vârste cuprinse între 16 şi 55 de ani.
Pasiune şi dăruire
„Pentru acest concurs coriştii şi dirijorii au dedicat multe ore de repetiţie din timpul lor liber, unii fiind în vacanţă sau concediu, alţii dupa orele de serviciu. Munca lor este totalmente voluntară şi de aceea e demnă de toată admiraţia. Participarea la acest festival – concurs va ramâne pentru noi o frumoasă experienţă şi un important punct de reper în vederea participării la alte proiecte similare. Totodată, vrem să să mulţumim Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara pentru sprijinul financiar acordat în ceea ce priveşte costurile legate de participarea şi deplasarea la această competiţie” a subliniat profesorul Mariana Onţanu-Crăciun.
Activităţi reprezentative pentru Musica Divina:
*decembrie 2011- Marele Premiu la Festivalul-concurs „Cu noi este Dumnezeu” de la Orăştie
*mai 2012- primul CD audio cu muzică religioasă românească; cu sprijinul financiar al CJ Hunedoara, a participat la Festivalul Internaţional de Muzica Universitară, Belfort-Franţa
*concerte cu ocazia sărbătorilor de Paşti şi de Crăciun, la biserici din Deva şi Orăştie
*august 2013, participarea cu un program coral la sărbătorirea zilei poetei Paulina Popa