34.1 C
Deva
vineri, iulie 12, 2024

O nouă bursă pentru şomerii hunedoreni

Şomerii din judeţul Hunedoara au o nouă şansă să îşi găsească un loc de muncă. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă organizezaă, vineri, o bursă a locurilor de muncă.

 

ajofm-hd2Acţiunea se va desfăşura in reţeaua teritorială a AJOFM Hunedoara, respectiv în Deva, Simeria, Orăştie, Călan, Haţeg, Petroşani, Lupeni, Vulcan şi Brad. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptate între orele 9.00 şi 13.00 de către angajatorii care au locuri de muncă disponibile.

În judeţul Hunedoara sunt mai mult de 11.500 de şomeri în judeţul Hunedoara, dintre care numai 5.214 mai primesc indemnizaţie. Rata şomajului la finele lunii iulie a fost de 5,47%, mai mică decât în iunie, când a fost calculată la 5,81%. Puţini, sunt, însă, cei care au norocul să se angajeze la astfel de acţiuni, iar în principal de vină este lipsa calificărilor solicitate păe piaţa muncii, ori vârsta înaintată a celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. De exemplu, la bursa de la finele lunii mai au participat aproximativ 700 de persoane, din care au fost încadrate 135 de persoane şi asta la nivelul întregului judeţ. La finele lunii iulie, când la Bursa locurilor de muncă a participat chiar ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, angajatorii au scos la concurs 336 de posturi La bursă au participat 1116 hunedoreni, însă doar 118 persoane au găsit un loc de muncă.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/