2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Ofertă combinată. Carne cu garnitură de gândaci, în galantarele unui magazin devean

În timp ce autorităţile îşi pasează responsabilitatea de la una la alta, clienţii magazinului, care aparţine unui cunoscut lanţ comercial din ţară, consumă carne pe care s-au plimbat nestingherite generaţii de gândaci

Gândaci în vitrinele frigorifice cu produse de carmangerie şi lactate, cu servire asistată. Acesta este aspectul reclamat de clienţii unui magazin cunoscut de pe strada Bejan din municipiul reşedinţă de judeţ, zilele trecute la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Hunedoara.

 Un client stupefiat

“Am fost timp de o săptămână şi jumătate la magazin şi de fiecare dată am observat gândaci în apropierea cărnii procesate sau proaspete de la raionul de carmangerie. Am atras chiar şi atenţia vânzătoarelor şi a şefei de magazin asupra acestui aspect. Mi-au spus că această situaţie este din cauza gândacilor din subsolul blocului la care este situat magazinul şi că nu au ce face. Am fost şocată, drept urmare am făcut o plângere la Protecţia Consumatorului pe care am trimis-o pe mail”, spune Mirela Popa, unul dintre clienţii nemulţumiţi de gândacii care se plimbau nestingheriţi printre cârnaţi, costiţă sau carnea pentru friptură a locuitorilor din zonă. Protecţia Consumatorului a considerat că insectele din raionul de mezeluri nu sunt de competenţa lor, drept urmare au înaintat cererea devencei către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara. Totuşi Dan Dumitran, şeful de la CJPC din judeţ a declarat că astăzi vor dispune un control la magazinul de pe strada Bejan. La rândul ei, Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, nu ştia nimic despre acest subiect, la câteva zile distanţă de momentul în care ar fi fost aruncată pisica în ograda Direcţiei de Sănătate.

 Confirmare năucitoare

Ajunsă la magazinul arătat cu degetul de clienţii nemulţumiţi, echipa Ziarului Hunedoreanului a constatat că la raionul de Carne şi Lactate din magazinul de pe strada Bejan existau gândaci morţi nu doar pe marginile din interiorul refrigeratorului, ci chiar pe tăvile cu mezeluri. “Am făcut nenumărate dezinsecţii, dar gândacii continuă să vină. Problema o constituie focarul care este în subsolul blocului. Degeaba facem curăţenie la noi, dacă acolo nu se face o dezinsecţie care să elimine gândacii”, a spus şefa de magazin, admiţând că nu este normal ca insectele să gonească pe tăvile cu carne proaspătă sau procesată care ajunge în farfuriile devenilor.

 Carne cu supliment de gândaci, la liber

DSC_0259La rândul lui, Marin Stroe (foto), preşedintele Asociaţiei de Locatari 309, în competenţa căruia intră blocul în care se află magazinul, ridică din umeri. “Noi am schimbat toamna trecută toate ţevile din subsol şi nu am văzut nicio goangă. Atunci am făcut şi curat, am dat cu clor, nu cred că este un mediu prielnic pentru gândaci. Cred că mai degrabă, goangele le aduc ei în lăzile cu marfă care stau cu săptămânile prin depozite”, spune Marin Stroe.

Până la o clarificare a situaţiei, locatarii din zonă consumă în continuare carne cu posibil potenţial nociv. “Dacă ziua le vezi moarte în refrigeratoare, oare cum o fi noaptea în acest magazin?”, mai spune Mirela Popa, care a şi scris un articol despre această experienţă neplăcută pe site-ul www.vorba.info.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/