2.2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Patru ţări şi-au prezentat portul popular în deschiderea Festivalului „Carpatica”

Manifestarea folclorică aflată la cea de-a XIV-a ediţie a debutat ieri după amiază la Deva

Peste 300 de participanţi din patru ţări purtând straie populare au defilat în paşi de dans miercuri după-amiază în oraşul de la poalele Cetăţii. Tradiţionala „Paradă a portului popular” a deschis astfel cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Carpatica”. După paradă tinerii artişti au susţinut un scurt moment artistic de prezentare pentru fiecare ansamblu în parte, pe scena amplasată în Piaţa Unirii.

Din ţară şi de pe alte meleaguri

La ediţia din acest an sunt prezente ansambluri folclorice din Franţa, Bulgaria, Serbia, dar şi România. Judeţul Hunedoara este reprezentat de „Mureşana” din Brănişca, Făeraguldin Certej, „Germisara” din Geoagiu, „Stejărelul”din Luncoi şi „Pădureanca” din Deva. De asemenea, printre invitaţii din ţară se numără ansambluri folclorice din judeţele Bistriţa, Cluj, Dolj, Timişoara, Bihor şi Prahova.

Spectacol stradal

Tinerii artişti vor oferi spectacole de dans autentic tradiţional şi parade ale portului popular în mai multe locaţii din judeţ. Festivalul Internaţional de Folclor va poposi astăzi în Brad, urmând ca artiştii să susţină vineri spectacole la Geoagiu şi Rapolt. Manifestarea va continua sâmbără seara la Deva, urmând ca spectacolul de închidere să aibă loc duminică în Certej. 

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/