2.8 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

„Pet-manii”, la concurenţă cu gunoierii

Sărbătorile de Paşti au adus câştiguri nesperate pentru cei care îşi câştigă existenţa din reciclarea PET-urilor după care scormonesc în tomberoanele de gunoi. Numai că anul acesta au avut concurenţă serioasă din partea gunoierilor, care au lucrat mai mult decât în zilele normale.

petmaniS-au trezit cu noaptea în cap, înainte de cântatul cocoşilor, pentru a selecta din tomberoanele de gunoi PET-urile de pe urma cărora îşi câştigă existenţa. „Pet-manii” din Petroşani au câştigat dublu decât în zilele normale, când oamenii consumă mai puţine băuturi îmbuteliate în recipiente de plastic, dar pentru asta s-au luat la întrecere cu gunoierii şi au venit la 5 dimineaţa la tomberoane. Numărul echipelor de la Serviciul de Salubritate a fost suplimentat de Sărbătorile Pascale, tocmai pentru că se ştia că şi cantităţile de deşeuri cresc semnificativ în această perioadă. „Serviciul de salubrizare din cadrul SPADPP de la Petroşani, ca de fiecare dată, de Florii şi de Paşti, a suplimentat echipele care fac curăţenie pe domeniul public”, a declarat Daniel Vişan, director SPADPP Petroşani.

Practic a fost aproape o întrecere între zecile de „pat-mani” şi gunoieri, care ajunge primul la tomberoane, dar câştigurile primilor au crescut substanţial. „Ce să facem, am venit mai devreme, că altfel găsim coşurile de gunoi goale. E greu, dar ce să facem? Măcar acum, de sărbători avem ce strânge, că în ultima perioadă a fost rău de tot”, povesteşte Marian, un tânăr care din asta trăieşte, împreună cu toată familia. Culegătorii de sticle din plastic se cunosc între ei şi lasă pe fiecare să colecteze, aşa încât să nu rămână cineva flămând. Banii se câştigă greu, pentru că un kilogram costă  50 de bani, iar un sac pe care îl cară în spate sau cu cărucioare de butelii de aragaz are 20, 30 de kilograme.

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente