18.2 C
Deva
miercuri, iunie 19, 2024

Petroşaniul, scăldat în mii de luminiţe

Petroşaniul este iluminat feeric de mii de beculeţe colorate, care s-au aprins, aşa cum este tradiţia, în ajun de Moş Nicolae.

luminite.petroCopiii nu au mai avut de această dată răbdare să aştepte numărătoarea inversă şi, cu gândul la cadourile din ghetuţe, au apăsat butonul înaintea primarului Tiberiu Iacob – Ridzi, scăldând Petroşaniul în mii de luminiţe. Nimeni nu s-a supărat, însă, mai ales că beneficiarii acestor ornamentel luminoase de sărbători sunt, în primul rând, cei mici. . “Am reușit cu ajutorul prețios al copiilor, să-i luminăm calea lui Moș Nicolae, pe care copiii l-au așteptat conform tradiției, cu ghetuțele lustruite, să le aducă daruri, dacă desigur au fost cuminți. Am aprins luminițele în Parcul Carol Schreter și pe bulevard, dar simbolic ne-am reaprins cu toții luminițele sufletelor, pentru ca frumusețea acestei perioade din an să strălucească cât mai tare, în comuitatea noastră”, a declarat .primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Pentru acest an, administraţia publică locală a alocat aproape 300.000 de lei pentru închirierea iluminatului ornamental de sărbători. Aşa că, pe lângă vechile ghirlande şi ornamente, municipiul Petroşani este împodobit şi cu noi ornamente. “Ornamentele din centrul Petroşaniului sunt noi, iar în Aerooport au fost montate cele din dotarea primăriei, care au fost anii trecuţi în centrul localităţii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani, Nicu Taşcă.  Printre noile ornamente se găsesc un vârf de brad, zeci de globuri mari şi mici, câteva zeci de șiruri, ghirlande şi perdele luminoase, 200 de ţurţuri luminoși, dar şi sute de figurine de asemenea iluminate.

În plus, din Parcul Carol Schreter nu lipseşte nici Diorama care reprezintă Nașterea Domnului.

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/