8.9 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Premiantul de sâmbătă: Maria Oprea

O poetă populară în vârstă de 80 de ani, din comuna Crişcior, este sărbătorita ediţiei a 16-a a Campaniei „Premianţii fără premii”

mat1

Are aproape 80 de ani. Dragostea pentru limba română i se citeşte pe faţă, iar dragostea pentru frumos îi izvorăşte din suflet.

Maria Oprea este un exemplu – mai ales în zilele noastre, când părem să ne îndepărtăm de regulile limbii române, care înseamnă unul dintre elementele de identitate naţională.

La aproape 80 de ani, hunedoreanca din satul Zdrapţi este îndrăgostită de tradiţie şi modernism prin poezie. A publicat şi i-au fost publicate slovele.

 

40 de ani de poezie 

Am fost îndemnată de ceva din interiorul meu să scriu ceea ce simt pentru tot ceea ce mă înconjoară și îmi aparține. Sper că ceea ce am scris o să-i placă cititorului, pentru că în versurile mele am cuprins tot ce am crezut că e frumos. Aș vrea ca, asemeni celor mulți ca mine, să vă impresioneze și versurile adresate sufletului, pentru că toți suntem suflet din sufletul unui popor atât de sensibil, înțelept, răbdător și plin de speranță”, spune poeta populară din Crişcior.

Maria Oprea a fost maistru miner la I.M. Barza. În 1973, a debutat ca poet ţăran – la prima întâlnire a poeţilor ţărani din România, la Deva. Creaţia ei a fost premiată la festivaluri şi spectacole de poezie din toată ţara.
Aveți ocazia să o cunoașteți, să-i spuneți o vorbă caldă și să-i oferiţi o diplomă și un buchet de flori, sâmbătă, la ora 11, în fața Statuii lui Decebal din centrul Devei.

Campania „Premianţii fătă premii” vă invită să ieşiţi în stradă şi să mulţumiţi necunoscuţilor care, prin munca şi preocupările lor, ne dau un motiv de mândrie.

Sunt oamenii de lângă noi. Oameni pe care toţi îi văd, dar nimeni nu-i ascultă. Sunt oameni care, tăcuţi, duc România mai departe!

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/