12.6 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

În Săptămâna Luminată. Moaştele Sfântului Nectarie, Făcătorul de minuni, în procesiune în judeţ

Timp de patru zile, de miercuri şi până sâmbătă, racla cu sfintele moaşte va poposi spre închinare la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva, Mănăstirea Crişan şi Catedrala Eroilor din Hunedoara

sf nectarieRacla cu moaştele Sf. Nectarie va ajunge în Episcopia Devei şi Hunedoarei în Săptămâna Luminată, în preajama sărbătorii creştine Izvorul Tămăduirii. La iniţiativa Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, anul acesta, între 23 şi 26 aprilie, în judeţ vor fi aduse spre închinare moaştele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, Făcătorul de minuni, care sunt păstrate la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti. Sfântul Nectarie este cunoscut ca un cărturar şi înţelept ierarh, un teolog erudit şi un dascăl al Bisericii, care avea harul tămăduirii. Se spune că moaştele Sfântului Nectarie, au puterea de a vindeca credincioşii bolnavii de cancer, care i se închină.

De hramul mănăstirii, la Crişan

În cele patru zile, racla care va fi însoţită de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanu Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va fi purtată în procesiune în trei lăcaşe de cult din judeţ. Racla cu Moaştele Sfântului Nectarie va fi întâmpinată miercuri la orele 17, în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de joi. Mănăstirea Crişan este următoarea oprire unde vor ajunge sfintele moaşte joi seara, unde vor staţiona pe perioada sărbătoririi hramului bisericii de Izvorul Tămăduirii. Vineri, la ora 18, Racla cu Moaştele Sfântului Nectarie va fi întâmpinată la biserica „Duminica Tuturor Sfinţilor” (Catedrala Eroilor) din Hunedoara, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 aprilie.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/