5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Un pas până la redeschiderea Spitalului din Petrila

Spitalul de la Petrila este la un pas de a fi redeschis, chiar dacă sunt deja câteva zile de întârziere faţă de termenele propuse iniţial.

spital-petrilaAutorizaţia de funcţionare a fost primită, iar lucrările de reparaţii sunt finalizate. Aşa că, în curând, bolnavii vor putea deschide din nou porţile Spitalului Orăşenesc Petrila, ce va funcţiona ca o secţie a Spitalului de Urgenţă Petroşani.

„Avem autorizaţie de funcţionare şi s-au făcut demersuri la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a obţine finanţare. Noi am finalizat lucrările de reparaţii şi igienizări şi aşteptăm verdictul de la Casă, iar în câteva zile putem să-i dăm drumul”, a explicat primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel.

La Petrila s-a înfiinţat singura Secţie de Îngrijiri Paleative din Valea Jiului şi chiar din judeţul Hunedoara, unde bolnavii cu afecţiuni oncologice, aflaţi în fază terminală, pot primi ajutor medical de specialitate. Sunt 15 paturi care aparţin de Spitalul de Urgenţă din Petroşani, spitalul din Petrila comasându-se cu cel de la Petroşani. De asemenea, tot aici sunt încă 15 paturi pentru medicină Internă şi Boli Cronice. Lucrările de reparaţii şi igienizare la unitatea medicală au costat aproximativ 10.000 de lei şi au fost suportate din bugetul local al oraşului Petrila.

Spitalul de Boli Cronice din Petrila, care avea 70 de paturi, şi-a închis porţile în luna aprilie 2011, odată cu aplicarea programului guvernamental de restrângere a reţelei de unităţi medicale. De atunci s-au tot făcut demersuri pentru redeschiderea acestuia, iar în cele din urmă demersurile au reuşit, însă prin transformarea spitalului în secţie externalizată a SUP.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/