0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Vârsta a treia între „Bine” şi „Doamne fereşte!”

De ziua lor, „Ziarul Hunedoreanului” a realizat un sondaj fulger în stradă printre pensionari. Întrebarea a fost una singură: cum îşi văd ei viaţa după retragerea din activitate. Surpriza plăcută a fost că am găsit şi pensionari fericiţi. Cel puţin de ziua lor 

 Noi avem un trai decent, nu ne putem plânge. Avem o casă la ţară, unde locuim vara, unde avem şi o mică gospodărie, mai cultivăm şi în grădină una, alta. Iarna venim şi locuim în oraş”, spune Eleonora Ioaneş (foto), având o mină optimistă. La polul opus, Emilia Nagy (foto) spune că de-abia se descurcă cu banii. Între cheltuieli la bloc, medicamente şi traiul de zi cu zi, femeia spune că are baza doar în pensia soţului. „Pentru noi cuvântul cheie este sărăcie şi neputinţă. După 25 de ani de serviciu, eu am o pensie de 420 de lei. Ar trebui să mai facem unele analize, dar dacă nu sunt bani, cu ce să le plătim?”,se întreabămâhnită femeia, cu lacrimi în ochi.

Un grec care o duce bine

Printre cei care o duc bine se situează şi Releosilo Berleogan (foto), de origine elenă. Pensionarul spune că pensiile sunt mici, iar pensionarii sunt condamnaţi de sistem la sărăcie şi umilinţă, deşi el, personal nu o duce prea rău. Are o pensie de 1.600 de lei, dar este nemulţumit că alţii care au aceeaşi pregătire, au pensii de două ori mai mari. ”Pentru că au fost securişti”, punctează el.

[box border=”full”]

De ziua lor

*Pentru persoanele de vârsta a treia, Primăria Hunedoara pregăteşte un program special. La ora 10 dimineaţa are loc acţiunea „ÎntâlnireaSeniorilor cu Istoria” la Castelul Corvinilor, unde sunt invitaţi toţi pensionarii din judeţ. La ora 11.30 la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Hunedoara , iar la ora 13 la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială vor fi organizate manifestări dedicate tuturor persoanelor de vârsta a III-a.

* Totodată, membrii Ligii Pensionarilor din municipiul Hunedoara sunt invitaţi astăzi în excursie la Mănăstirea Dumbrava, din judeţul Alba, urmată de o masă festivă.[/box]

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/