-5.6 C
Deva
sâmbătă, ianuarie 18, 2025

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești – Ziua Porților Deschise în Agricultura Hunedoara

Evenimentul a fost găzduit în campusul agricol al Direcției pentru Agricultură Hunedoara. La standuri au fost prezenți producători hunedoreni de legume, de brânzeturi, carne și preparate din carne, produse apicole. Lor li s-au alăturat, membrii Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din județul Hunedoara, o asociație care beneficiază de suportul Consiliului Județean Hunedoara.

De la standuri nu au lipsit plăcintele pădurenești, dulcețurile și siropurile, conservele de sezon preparate de Veronica Vârșag de la Vețel sau de Tatiana Rovinar sub brandul Casa Maria, magiunul de Hațeg Predoni – proaspăt intrat în familia produselor tradiționale -, mierea, lavanda și florile de sezon la ghiveci. Cu standuri au fost prezenți și producătorii de virșli de la Sălașu de Sus, precum și Casa Păștilă cu dulcețuri, pâine de casă și alte produse preparate în casă.

Direcția pentru Agricultură, APIA și AFIR-ul împreună cu trei GAL-uri au venit cu o serie de broșuri și informații destinate dezvoltării zonei rurale și oricărui întreprinzător în domeniul agricol.

Evenimentul, aflat la a doua ediție, a fost deschis de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, și directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Hunedoara, ing. Călin Petru Marian.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/