-1.3 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Bijuterii „next level”. Înlănţuieşte femeile cu podoabe originale

Are doar 25 de ani şi deja şi-a deschis primul magazin. Virtual. Nu se plânge de clienţi, iar crearea de bijuterii este una dintre pasiunile nou descoperite. Modelele create de Alexandra Munteanu sunt îndrăzneţe, colorate şi în trend

S-a pregătit ani de zile pentru o carieră de jurnalist, dar activează într-un domeniu artistic. Nu îi pare rău că s-a întâmplat aşa, pentru că găseşte satisfacţie în orice piesă creată cu ajutorul imaginaţiei şi modelată cu mâinile ei. Iar bijuteriile puse la vânzare într-un magazin virtual, s-au epuizat ca „pâinea caldă”. Alexandra Munteanu a pornit cu dreptul într-o afacere pe care a ales-o mai multdin întâmplare.

Vânarea de joburi

„În timpul facultăţii am avut norocul să locuiesc trei luni la Londra, iar metropola engleză mi-a plăcut foarte mult. După ce am terminat studiile am căutat o perioadă un loc de muncă în domeniu, aici în ţară. Nu am găsit nimic, dar norocul mi-a surâs şi am plecat la o famile londoneză cu un job de tip au-pair. Am plecat pentru trei luni şi am stat nouă. După care am venit pentru o scurtă vacanţă acasă şi aici am şi rămas” spune Alexandra. În ţară, aceeaşi poveste, legată de găsirea unui loc de muncă. Cum în domeniu nu îşi găsea, pentru alte joburi, sub nivelul ei de pregătire, angajatorii îi spuneau că este supracalificată. Aşa că trebuia să facă ceva din care să iasă” bani.

Primele comenzi

Aşa că nu a spus nimănui nimic şi dintr-o sumă modică de bani de buzunar” şi-a comandat de pe Internet ceva materiale pentru crearea de bijuterii de tip hand-made. A folosit lanţul, satenul, pielea şi bijuteriile aurite în combinaţii surprinzătoare. A creat coliere cu pietre de nisip, brăţări din piele, gulere cu diverse aplicaţii, care „se poartă” de câteva luni şi când a adunat mai multe produse şi-a pus ideea în practică. În aprilie şi-a deschis un magazin virtual, pe o pagină de socializare. La două ore după „lansare”, a primit primele două comenzi. Una de la Timişoara, cealaltă de la Bucureşti. Până au aflat prietenii şi familia cu ce îşi ocupase în ultima vreme timpul, Alexandra deja lucra pentru comenzile primite.

Eu am plecat de la ideea să fac altceva decât ce se face şi se comercializează pe piaţa românească. Poate şi faptul că am stat ceva timp dincolo, m-a influenţat. Mă inspir foarte mult din colecţiile din afară, caut idei îndrăznţe şi tot felul de accesorii care să scoată din anonimat orice ţinută. Un alt secret este că îmi place foarte mult ceea ce fac, drept urmare, toate piesele sunt lucrate cu pasiune. Şi mai aduc şi un suflu nou pe piaţă, idei îndrăzneţe, pe care nu toată lumea ar cuteza să le etaleze”, mai spune Alexandra. Drept urmare, clienţii nu îi lipsesc.

Fashionista

Toate aceste bijuterii îndrăzneţe, Alexandra le-a adunat sub denumirea de Fashionista” (Înnebunită după modă). Este vorba despre coliere din ţepi sau supradimensionate din pietre de nisip, sau compoziţii figurative, care se potrivesc atât la stilul casual, cât şi la un top mai pretenţios. Foarte multe din bijuteriile imaginate de tânăra creatoare au în compoziţie lanţul în diferite combinaţii. De aici a rezultat numitul body chain (lanţ de corp) sau head chain (lanţ pentru cap). Extrem de interesante, aceste două accesorii se poartă după cum şi numele sugerează, unul pe corp, iar pentru efect maxim, pe umăr, iar cel de al doilea se aşează peste coafură, pentru un plus de chic.

Un alt accesoriu îndrăzneţ care merge” şi la tricou, dar şi la o rochie elegantă sau office, este gulerul. Foarte multe tinere care urmăresc podiumurile de prezentare sunt absolut înnebunite după un astfel de accesoriu. Din catifea, tul, dantelă sau perle cusute, gulerele se poartă în orice combinaţii dacă din punct de vedere cromatic sunt plăcute. „Am un guler la care am lucrat 12 ore, pentru că pe toatăsuprafaţa am cusut perluţe, de la cele mai mici dimensiuni, la cele mai mari. Dar la sfârşit mi-a plăcut foarte mult ce a rezultat. Dacă lucrez la o piesă şi nu îmi place cum iese, mi s-a întâmplat să o schimb de zece ori. Este important ca la final, în primul rând să îmi placă mie”, declară tânăra.

Materiale neconvenţionale şi design îndrăzneţ

Încet, încet în designul colierelor, artista a introdus pietrele semipreţioase sau perlele Swarowski, iar apoi figurinele placate cu aur, pe care le foloseşte şi la accesorizarea brăţărilor. Bijuteriile tinerei se remarcă mai ales prin juxtapunerea materialelor care împreună creează un întreg extrem de „fashion”. Chiar dacă cristalele, accesoriile aurite sau alte pietre semipreţioase au chiar la achiziţiepreţuri destul de ridicate, nici cele mai scumpe produse realizate de Alexandra nu depăşesc 99 de lei, care este deocamdată preţul maximal, chiar pentru un produs de gală.

Piele de diverse culori, metal auriu, mult lanţ, panglici de saten, mărgele din piatră sau semipreţioase sau perle Swarowski sunt doar câteva dintre accesoriile cu care Alexandra încearcă să se menţină pe piaţa bijuteriilor hand-made. „Cel mai important este că nu fac două produse identice. Probabil că m-aş plictisi. Totodată, nici mie nu mi-ar plăcea ca atunci când ies în oraş să văd şi alte tinere cu cercei sau brăţări identice cu ale mele. De aceea, din fiecare produs fac doar o singură bucată. Totodată, imaginaţia este pusă la lucru”.

Chiar dacă sună bine să fii propriul tău şef şi să lucrezi doar când ai chef, în realitate nu este chiar aşa. Câteodată tânăra spune că ziua i se pare prea scurtă. Se împarte între căutatul de modele noi, răspunsul la solicitările clienţilor sau viitorilor clienţi, comenzile pentru materia primă, livrările de pachete şi lucrul efectiv la bijuterii. „Mica mea afacere îmi ocupă toată ziua. Dar îmi place foarte mult ceea ce facşi nu aş schimba-o cu niciun alt job”. Iar ca şi câştig, deocamdată nu merge pe profit, pentru că tot ce câştigă investeşte în noile comenzi pentru viitoarele bjuterii marca Alexandra Munteanu.

O idee ingenioasă card

Până când va mai mai prinde rădăcini în domeniu, tânăra s-a gândit şi la un mod inedit de a se afla permanent sub ochii unui client care a avut o camoandă. Astfel, orice bijuterie marca Alexandra Munteanu Design, vine prinsă pe un cartonaş care ţine loc atât de carte de vizită, cât şi de etichetă. Pe partea din faţă se află numele clientului, iar pe spate datele de contact ale producătorului. În acest fel, după ce bijuteria este purtată, eticheta se transformă în carte de vizită.

“Mă consider norocoasă pentru că din din prima zi am ieşit pe Net cu produsele create de mine, am primit şi primele comenzi. Cred că asta mi-a dat încredere în mine, atunci, chiar la început de drum”, Alexandra Muntean

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/