11.2 C
Deva
vineri, martie 21, 2025

O nouă activitate în cadrul proiectului „Dăruieşte, Ajută, Respectă”

Acţiunea, organizată de Episcopia Devei şi Hunedoarei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, s-a desfăşurat ieri la Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva

Ieri, la Colegiul Tehnic ”Transilvania” Deva a debutat activitatea A5, „Șansa la demnitate”, din cadrul proiectului DAR – Dăruiește, Ajută, Respectă, proiect implementat de Episcopia Devei și Hunedoarei în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

În cadrul acestei activități experții Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara derulează programe inovative de educație non-formală, exerciții atent alese din ramuri sportive ca gimnastica sau atletismul, creșterea coordonării mișcărilor, dezvoltarea atenției cu 50 de preșcolari, care provin din familii cu situație materială precară, din familii monoparentale, copii aflați în plasament sau în grija rudelor sau a altor persoane, în lipsa părinților plecați în străinătate. „Colegiul Tehnic Transilvania se implică cu mare responsabilitate în toate proiectele europene în care suntem solicitați. În cadrul proiectului DAR. Colegiul Tehnic Transilvania are implicați 34 de elevi pe activitățile de Matematică, Arte plastice, Educație fizică și sport, Kinetoterapie. Am observat o participare activă și serioasă din partea copiilor noștri iar părinții sunt foarte mulțumiți de responsabilizarea propriilor copii”, a spus prof. Alina Bota Olelei, director adjunct al Colegiului Tehnic “Transilvania” din Deva. În cadrul activităţii „Șansa la demnitate”, copiii vor beneficia de un minim de 5 ore de antrenament săptămânal, cu scopul de a le crește motivația, de a le spori stima de sine și interesul pentru activitățile educative. “Mulțumesc în primul rând că am avut această oportunitate să fac parte dintr-un proiect care, așa cum îi spune și numele DAR – Dăruiește, Ajută, Respectă, eu cred că dar din dar se face darul. Iar darul nostru, al profesorilor, este să transmitem acestor micuți, să transmitem elevilor, dorința de a crește mari într-un mediu sănătos, într-un mediufrumos, de a iubi sportul, de a iubi școalași a deveni niște caractere frumoase cu ajutorul profesorilor, cu ajutorul tuturor celor implicați în acest proiect”, a declarat prof. Marius Sîrbu de la Colegiul “Transilvania”, expert în cadrul proiectului DAR.

Se mai derulează o activitate
La Colegiul Tehnic ”Transilvania” din Deva deja se derulează activitatea ”Școală după școală”, la care participă 30 de elevi dintre care 20 primesc sprijin la matematică, iar 10 participă la activitățile de arte. Acum a sosit momentul ca și preșcolarii proveniți de la Grădinița cu Program Normal nr. 2 să înceapă programul de activități sportive pentru a spori ”Șansa la demnitate”. Unitatea școlară-gazdă le-a pus la dispoziție o sală de sport, adecvată pentru astfel de activități, precum și o sala de mese, pentru servirea mesei.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/