Prima jumătate a stagiunii se prezintă cu un program bogat care va cuprinde comedie, piese cu impact social, monodramă dar şi o premieră absolută în luna decembrie
Deschiderea stagiunii 2013/2014 a Teatrului de Artă din Deva va avea loc mâine, cu premiera piesei ,,Soţ de vânzare”, o adaptare scenică dupa Mihail Zadornov în regia lui Marius Oltean. Subiectul tratează cu mult umor şi nuanţe tragi-comice eterna temă a trio-lui conjugal, conturându-se ca o piesă contemporană într-un act cu multiple răsturnări de situaţii.
Piese cu impact social şi comedie
De altfel, prima jumătate a stagiunii este dedicată atât comediei, cât şi pieselor cu impact social puternic. „Fram ursul polar” şi “Fetiţa cu bricheta” sunt două piese eveniment care nu au mai fost puse niciodată în scenă la Deva şi care se adresează copiilor şi tinerilor. “Trebuie sătrezim emoţie în sufletul copiilor. Aducând în faţa lor această poveste cu ursuleţul, trezim nişte sentimente frumoase. Este un spectacol atât recreativ, cât şi educativ. Iar în „Fetiţa cu bricheta” spunem o poveste care aduce în prim plan degradarea tinerilor în faţa societăţii, tinerii care sunt debusolaţi în faţa vieţii. Este un spectacol dedicat în special adolescenţilor”, spune Mihai Panaitescu, actor, producător şi regizor al teatrului devean.Ambele spectacole vor avea premiera în luna octombrie.
În completarea celor trei spectacole nou-nouţe, actorii Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea vor urca pe scena Teatrului de Artă din Deva cu o ministagiune Caţavencu. Iubitorii de comedie de situaţie sunt invitaţila spectacolele „O scrisoare pierdută”, „O noapte furtunoasă”, „D’ale carnavalului” şi “Gaiţele”de Alexandru Kiriţescu. De asemenea, monodrama lui Cristina Iancu „Cu pumnul în gură şi cu vălul negru pe ochi”, va fi jucată de Mihai Panaitescu, premiera urmând să aibă loc în luna noiembrie.
Un spectacol maraton „doi în unu”
În luna decembrie, iubitorii dramaturgiei sunt invitaţi la o premieră-eveniment. Este vorba despre două piese noi, „Revelion în două” şi „Poveste de la Zoo”care se vor juca una după alta, cu o pauză între ele. „Aşteptăm cât mai mulţi deveni la teatru, deoarece noi credem că avem o oferă culturală destul de bogată pentru prima jumătate a stagiunii. Preţurile la bilete, le-am ţinut cât mai jos pentru a fi accesibile publicului iubitor de teatru. Astfel un bilet întreg va costa 16 lei, iar unul redus 10 lei, pentru piesele puse în scenă de noi”, adaugă Mihai Panaitescu.