19.4 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Demolare pe șoseaua din munții Parâng, la câteva zile de la inaugurare

La doar câteva zile de la inaugurarea noii șosele din stațiunea Parâng, un corp de litere cu inscripția „Consiliul Județean Hunedoara”, amplasat de constructori pe traseul drumului județean, a fost înlăturat printr-o dispoziție a primarului Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta susține că afișajul fusese montat fără autorizație de construcție și că reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara au fost înștiințați din 20 septembrie că inscripția nu este autorizată. „Terenul pe care a fost amplasată inscripția Consiliul Județean Hunedoara aparține domeniului public al Municipiului Petroșani, fiind predat constructorului, în cadrul proiectului de modernizare a drumului județean, pentru realizarea unei parcări. Afișajul, în schimb, a fost realizat fără autorizație, reprezentând o lucrare suplimentară, care nu a fost cuprinsă în documentația ce a stat la baza emiterii autorizației de construire” a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara susțin că în urmă cu câteva zile, după ce au primit înștiințarea, au înștiințat Primăria Petroșani că inscripția nu a fost montată de Consiliul Județean și au solicitat primarului Ridzi să precizeze temeiul legal prin care au fost somați să desființeze afișajul. „După ce am primit adresa semnată de primar, am solicitat să ni se comunice atât temeiul legal, cât și demersurile care trebuie realizate pentru a intra în legalitate, deși inscripția a fost amplasată pe domeniul public al județului Hunedoara”, a informat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara. Acesta susțne că primarul Petroșaniului că ar fi dispus abuziv demolarea inscripției.

Drumul Judeţean 709 F, în lungime de 4,5 kilometri, leagă zona cabanelor de la poalele masivului Parâng de staţiile de coborâre ale celor două telescaune.
Lucrările au început în toamna anului 2018, în baza unui contract de finanţare derulat de Consiliul Județean Hunedoara prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, în valoare de 17,9 milioane de lei.

Noul drum urcă până la cota 1.600 de metri, în staţiunea Parâng. Pe lângă transformarea drumului de pământ într-o şosea montană, proiectul a prevăzut realizarea tunelurilor pe sub pârtiile de schi, lărgirea părţii carosabile la patru metri şi construcţia a 4,5 kilometri de rigole betonate, 23 de podeţe, 2,2 kilometri de ziduri de sprijin din beton şi ciment şi 2,5 kilometri de parapete de siguranţă.

Foto: Primăria Petroșani

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/