2.2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Coliviile minerilor intră în revizie

Instalaţiile de extracţie de la unităţile miniere viabile intră în revizie. Complexul Energetic Hunedoara caută o firmă specializată în acest sens şi a scos serviciile respective la licitaţie.

colivie1Toate maşinile de extracţie de la cele patru mine viabile incluse în Complexul Energetic Hunedoara, Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni vor fi atent expertizate, aşa încât să corespundă tuturor normativelor de securitate în vigoare. Cele mai multe din Valea Jiului au durata de viaţă depăşită, iar serviciile de întreţinere şi revizie sunt cu atât mai necesare, asta pe lângă obligativitatea lor.  Oficialii Complexului Energetic Hunedoara au sos la licitaţie serviciile de întreţinere, revizii şi remediere a eventualelor defecte ale ascensoarelor la punctele de lucru EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan şi EM Lupeni, iar valoarea estimată a contratului este de 65. 237 de lei.

Ileana Bodea, şef Serviciu SSM Petroşani din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara spune că „este vorba despre revizii complexe. Unele se fac intern, cu specialiştii din cadrul unităţii miniere, altele de către firme de specialitate”. Practic, reviziile se fac zilnic, lunar, anual sau la 5 ani şi vizează inclusiv puţul maşinii de extracţie, coeficientul de siguranţă al cablurilor, defectele ascunse, ori sistemele de prindere. Ileana Bodea spune că toate acestea sunt foarte importante, iar maşinile de extracţie nu sunt pornite până când electricianul şi lăcătuşul de la unitatea minieră nu fac acele revizii zilnice, aşa încât să se evite producerea unor accidente cauzate de nefuncţionarea corespunzătoare a acestora, după cum şi puţurile sunt verificate tot zilnic în acelaşi scop. Inspectorii de muncă atrag însă atenţia că, din păcate, unităţile miniere au tot mai puţini specialişti în acest domeniu extrem de important, deficit cauzat de plecarea acestora prin programele de restructurare colectivă, ori prin pensionare.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/