Adolescenţii şi tinerii din România au mai puţini bani de buzunar decât aveau în 2013. Este concluzia unui studiu realizat de Youth Monitor. Datele arată că, într-un an, consumul tinerilor a scăzut cu până la 5%. Iar mult din ceea ce consumă le face rău. Mai exact, băuturi alcoolice, ţigări şi mâncăruri de tip fast-food, informează digi24.ro.
Studiul arată că în 2013, 31% din tineri făceau cumpărături online. Acum, numărul lor a scăzut cu patru procente. În plus, merg mai rar la concerte şi spectacole live, ies mai puţin în oraş, iar atunci când o fac au obiceiuri nesănătoase.
Atunci când îşi permit să îşi petreacă timpul într-un local sau pe o terasă, majoritatea tinerilor din România aleg băuturile răcoritoare carbogazoase, în detrimentul sucurilor naturale. Berea rămâne băutura alcoolică preferată de tinerii de peste 18 ani, dintre care 40% se declară fumători.
67% din tinerii şi adolescenţii care ies să mânânce în oraş merg la fast-fooduri, în timp ce mai puţin de 40% practică un sport. Continuarea pe digi24.ro.
Sursa: digi24.ro.