2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Exerciţiu: Victime ale unui cutremur produs în zona Haţegului, salvate la Petroşani

Două victime şi 25 de elevi  de la Şcoala Generală nr. 1 din Petroşani vor fi salvaţi după ce un cutremur de mare intensitate, produs în zona Haţegului, va afecta unitatea de învăţământ. Aceasta este tematica unui exerciţiu de alarmare publică ce va fi organizat joi la Petroşani.

 

2014-05-07 11.09.30Exerciţiul de alarmare publică va fi organizat, începând cu ora 10.00, de Primăria Petroşani şi la acesta vor participa reprezentanţii Compartimentului de Protecţie Civilă, Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale, serviciului de Ambulanţă, Serviciului Local pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi cei de la Salvamont, Jandarmeria, Crucea Roşie, Spitalul de Urgenţă şi furnizorii de utilităţi. „Exerciţiul tactic are ca temă principală o situaţie apărută în urma unui cutremur de pământ care se produce cu intensitate maximă în zona oraşului Haţeg şi se resimt efectele şi la Petroşani. Specificul acestui exerciţiu este că la exerciţiu va acţiona în mod unitar şi unic Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, în timp ce forţele ISU vor fi concentrate în zona Haţegului şi atunci rămâne să ne descurcăm pe plan local cu forţele pe care le avem aici”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Potrivit scenariului, 2 victime vor fi salvate, una de la înălţime, iar 25 de copii vor fi scoşi din clădirea avariată şi duşi întabăra de sinistraţi amenajată la Stadionul Jiul.

Ioan Bunea, şeful Compartimentului de Protecţie Civilă, a precizat că exerciţiul va fi anunţat de toate cele 8 sirene existente pe raza municipiului Petroşani şi, finalizarea acestuia va fi anunţată de cea montată pe imobilul primăriei, aşa încât să se poată auzi toate sistemele de alarmare care amplasate pe raza localităţii.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/