5 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Femeile plătesc ori se roagă să nu fie bolnave. Programul de depistare a cancerului de col uterin, blocat în judeţul Hunedoara

 Femeile din judeţul Hunedoara nu pot beneficia de analizele medicale gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin. Cu toate că datoriile pentru decontarea serviciilor medicale aferente acestui Program Naţional de screening au fost achitate, la nivelul judeţului Hunedoara accesul la acest program este blocat.

cancer_de_col1Deputatul Monica Iacob – Ridzi i-a solicitat ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, date despre derularea în judeţul Hunedoara a acestui program extrem de util. “Vă rog să mă informaţi când veţi debloca serviciile medicale aferente acestui program şi pentru hunedorencele care au, la rândul lor, dreptul de a intra în acest program de prevenţie derulat de Ministerul Sănătăţii”, a solicitat parlamentarul hunedorean, care se numărăr printre cei care au susţinut demararea şi continuarea Programului Naţional de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. Având în vedere cazuistica acestei boli în regiunea pe care o reprezint în Parlament, precum şi problemele sociale şi financiare ale femeilor care locuiesc în această regiune, am salutat adoptarea de către Ministerul Sănătăţii a Programului Naţional prin care toate femeile cu vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin au primit posibilitatea să efectueze gratuit testul  Babeş-Papanicolau, spune Monica Iacob – Ridzi. De precizat că, prin implementarea acestui program s-a reuşit în numeroase cazuri depistarea în stadii incipiente sau în timp util pentru posibilitatea aplicării cu succes a tratamentului bolilor de cancer de col uterin, o boală extrem de gravă şi, din păcate, extrem de răspândită în ultimii ani.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/