2.2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Din munca aleşilor: Tu știi ce face parlamentarul tău?

MAIN deputati si senatori intrebariO nouă sesiune parlamentară se apropie de sfârșit. În perioada ianuarie – și până acum, județul a fost reprezentat în Parlament de 11 parlamentari, 4 senatori și 7 deputați.

Printre atribuțiile acestora se numără și întrebările și interpelările pe care le adresează aceștia membrilor Guvernului. Din păcate, jumătate dintre parlamentarii hunedoreni nu au avut nimic de întrebat în această sesiune parlamentară. Este vorba despre senatorii Vasile Cosmin Nicula (PSD), Mariana Câmpeanu (PNL) și Dorin Păran (PNL), precum și deputații PSD Laurențiu Nistor și Mircia Muntean. De altfel, acesta din urmă a avut, de când este parlamentar, o singură curiozitate, cea legată de procedura de înscriere în clasa pregătitoare.

Dintre deputați, cele mai multe întrebări și interpelări le-a avut Carmen Hărău (PNL). Acestea au vizat

drepturile de pensii, restituirea proprietății, memorii ale unor cetățeni din colegiu, termenele concrete privind aplicarea reducerii CAS-ului, cele privind aplicarea măsurii scutirii de impozit pe profitul reinvestit, despre prima întăbulare a terenurilor agricole. Pe locul al doilea este Bogdan Țîmpău (PNL) care a adresat membrilor Cabinetului Ponta 13 întrebări și interpelări. Ele au vizat informații legate de măsurile luate pentru conformarea la condițiile de mediu impuse de Uniunea Europeană în cazul Termocentralei de la Mintia, legate de plățile pentru beneficiarii de fonduri europene prin POSDRU, rambursarea TVA, bani pentru finalizarea proiectului „Dezvoltarea domeniului schiabil în zona turistică Parâng”, stadiul elaborării Master Planului de Transporturi, oportunitatea realizării proiectului hidrocentralei de acumulare şi pompaj Tarniţa – Lăpusteşti, dar și altele legate de fondurile europene.

Monica Iacob Ridzi (PP-DD) a avut cinci intervenții, legate de restricțiile de circulaţie pe DN 66 prin Defileul Jiului, situaţia finalizării obiectivului de investiţii „Casa de Cultură a Studenţilor din mun.Petroşani”, dar și unele legate de Complexul Energetic Hunedoara. Cristian Resmeriță (PSD) a avut de adresat 4 întrebări legate de sistemul unitar de pensii, Barajul de la Valea de Pești, un memoriu al unui locuitor din colegiul său și una privind imixtiunea politicului în școli. Natalia Intotero (PSD) a avut doar o singură interpelare – marcarea/semnalizarea oraşului Cugir în dreptul ieşirilor către Geoagiu şi Sebeş.

Între senatori, doar Haralambie Vochițoiu (UNPR) a fost cel care a avut ceva de întrebat. Au fost 24 de întrebări și interpelări. Cele mai multe au vizat Valea Jiului, pensiile, fondurile europene, memorii ale unor locuitori ai colegiului, dar și situația Platoului Continental al Mării Negre.

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/