2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Încep lucrările de ecologizare pe fosta platformă siderurgică din Hunedoara

646x404Un proiect de peste 60 de milioane de lei va demara în Hunedoara, după ce în urmă cu exact un an administraţia locală semnase contractul de finanţare a investiţiei pe fonduri de la Uniunea Europeană. Proiectul vizează ecologizarea a 20 de hectare de teren din situl industrial ocupat în prezent de ruinele şi dărâmăturile vechii platforme siderurgice. Practic, este vorba de cea mai poluată zonă a Hunedoarei. Aici, după ecologizare, va fi înfiinţat un parc de afaceri.

Investiţia înseamnă ecoligizarea zonei unde în trecut au funcţionat mai multe secţii ale combinatului şi urma să fie dat în folosinţă un furnal, parcelarea terenurilor pentru a fi concesionate investitorilor, amenajarea unor spaţii verzi.

De asemenea, pe terenul unde au fost ruinele combinatului va fi construită o clădire de birouri, cu trei etaje. Ea va aduce peste 70 de noi locuri de muncă, susţin reprezentanţii administraţiei locale. Proiectul are o valoare de peste 62 de milioane de lei, iar cea mai mare parte a fondurilor (circa 40 de milioane de lei) necesare derulării lui, o reprezintă o finanţare de la Uniunea Europeană.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/