20.2 C
Deva
joi, mai 2, 2024

La joacă în băltoacă. Imagini inedite surprinse în pădurile Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina

Camerele de supraveghere a faunei din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina din Hunedoara au surprins la joacă ciutele tinere ale unui cârd de cervide. Animalele se bucură în voie de o băltoacă.

E vorba de noua generație de cervide cu chef mult de joacă în pădurile Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, explică Romsilva.

Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condiţiile de linişte, adăpost şi hrană. Au o greutate de până la 130 de kilograme şi trăiesc în libertate până la 20 de ani.

„Ciutele, femelele cerbilor, trăiesc în cârduri, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţeii şi chiar cerbi din al doilea an”, se arată pe pagina Regiei Naționale a Pădurilor.

Parcul Natural Gradiștea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.

Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

Între limitele sale, în satele şi cătunele risipte pe creste şi în văi şi înconjurate de păduri locuiesc doar câteva sute de oameni.

Drumurile greu accesibile iarna şi potecile de munte îi duc pe călători spre locuri de poveste: ruinele legendare ale cetăţilor dacice, peşterile misterioase din zona Cioclovinei, Fundătura Ponorului – numită popular şi Palma lui Dumnezeu, Poiana Omului, Vârful Godeanu.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/