19.4 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Localnicii din Sarmizegetusa, Burjuc și Romos și-a ales primarii

Duminică au fost alegeri locale parţiale în comunele Burjuc, Romos şi Sarmizegetusa, din judeţul Hunedoara, unde funcţiile au fost lăsate vacante, după decesul foştilor primari.

În Burjuc, au candidat pentru funcţia de primar: Cristian Mariş (PNL), Adrian Ovidiu Bartha (PSD), Petrişor Igreţ (PMP) şi Dănuţ Marian Mariş (Independent). Adrian Ovidiu Bartha, fiul primarului Gabriel Bartha, care a decedat la 52 de ani, după ce fusese infectat cu Covid 19, şi-a anunţat victoria, pe pagina sa de Facebook. „Vreau să le mulţumesc tuturor locuitorilor comunei Burjuc, în special celor care mi-au oferit votul de încredere,şi nu în ultimul rând celor care au venit din diaspora. Doamne ajută!”, a scris Adrian Bartha.

În Romos au candidat pentru funcţia de primar: Daniela Mihaiela Csatlos Koncz (PNL), Mugurel Baciu (Independent), Dan Bîldea (USR), Nicolae Iuliu Nasta (Independent, susţinut de PSD) şi Dumitru Vlad (PMP). Primele rezultate parțiale arată că Daniela Mihaiela Csatlos Koncz (PNL) a câștigat alegerile.

În Sarmizegetusa au candidat pentru funcţia de primar: Florin Sorin Delinescu (Independent), Leontin Dorin Hibais (PNL), Iulian Gabriel Hibais (PSD), Pamela Corina Obrejan (ALDE) şi Aurora Gina Socaciu (USR). Primele rezultate îl dau drept câştigător pe Leontin Dorin Hibais (PNL), potrivit hunedoaralibera.ro.

Rezultatele oficiale vor fi anunţate după finalizarea numărătorii tuturor voturilor, în cursul zilei de luni.

În cele 14 secţii de vot din comunele hunedorene procesul electoral s-a încheiat fără incidente deosebite, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara. Prezenţa la vor a fost de aproape 80 la sută, în medie, la secţiile din Burjuc, Romos şi Sarmizegetusa, un rol însemnat avându-l şi alegătorii înscrişi pe listele suplimentare.

„În urma verificărilor semnalărilor primite, poliţiştii nu au constatat fapte de natură contravenţională în legătură cu procesul de votare. În privinţa infracţiunilor, a fost înregistrată o singură astfel de faptă, pe raza comunei Sarmizegetusa, ce constituie obiectul unui dosar de cercetare penală întocmit de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Haţeg, sub aspectul comiterii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, faptă prevăzută de articolul 385, aliniatul 1, din Codul Penal”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Fostul primar al comunei Romos, Mircea Pătrânjan, a murit în luna februarie 2021. A fost unul dintre cei mai longevivi primari hunedoreni, aflându-se la conducerea comunei Romos din 1996. Acesta urma să împlinească vârsta de 73 de ani. În ianuarie 2021, a murit primarul de la acea vreme al comunei Burjuc, Gabriel Bartha, în vârstă de 52 de ani, după ce fusese infectat cu Covid 19. În noiembrie 2020, Adrian Mihai Claudiu Cordoş, primarul comunei Sarmizegetusa, a murit, în secţia de Anestezie – Terapie Intensivă a Spitalului municipal Hunedoara, după ce s-a infectat cu SARS-COV-2. Primarul a decedat la două zile după ce împlinise 52 de ani.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/