19.4 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Locurile de popas de pe malul Lacului Cinciș sunt sufocate de gunoaie

Lacul Cinciș a devenit o uriaşă rampă de gunoi a localnicilor, iar cele mai multe deşeuri pot fi văzute în râpele din vecinătatea parcărilor de pe mal.

Pe marginea şoselei Hunedoara – Ghelari, în apropiere de barajul lacului de acumulare, un loc de popas din care turiştii pot admira zona din amonte a lacului de acumulare a devenit un întins depozit de gunoaie. Un frigider şi o maşină de spălat stricate se numără printre aparatele electrocasnice aruncate din parcare, în pădurea de pe malul apei.

„Au fost descărcate acolo recent, cel mai probabil pe timpul nopţii. Din păcate au ajuns într-un loc abrupt din care oamenilor le-ar fi foarte greu să le mai scoată”, spune un localnic din satul învecinat Plosca. Chiar şi o pisică a fost adusă în locul de parcare plin de gunoaie şi se hrăneşte din resturile aruncate de turişti.

Înspre izvoarele lacului, locul de parcare din zona bisericii romano-catolice ruinate, aflat pe drumul judeţean Hunedoara – Topliţa, oferă oaspeţilor săi o privelişte la fel de tristă. Mai mulţi saci de sticle goale de bere, cauciucuri şi baterii de maşină uzate, dar şi butoaie de ulei folosite de obicei pentru alimentarea utilajelor grele se înşiră pe cărarea care coboară pe malul lacului. Ţărmul Lacului Cinciş este la fel poluat, la fel şi alte locuri de popas de pe marginea şoselei care înconjoară apele.

Cei care sunt prinşi în flagrant aruncând gunoaiele în locuri neamenajate riscă amenzi de până la 3.000 de lei, de la autorităţile de mediu, însă acest lucru se întâmplă extrem de rar.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/