38.7 C
Deva
miercuri, iulie 17, 2024

Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada

IRM Hunedoara a depistat două firme din domeniul construcţiilor care utilizau muncă nedeclarată.
Astfel, una din firme ce lucra pe Tronsonul III al căii ferate de mare viteză în zona Ilia a fost descoperită că utiliza munca a 17persoane (toţi bărbaţi) fără a le fi întocmit contracte de muncă în formă scrisă. Societatea a fost sancţionată cu amenda maximă permisă în sumă de 200.000 lei, obligaţia încheierii retroactive a contractelor de muncă de la data la care fiecare muncitor a început activitate precum şi plata contribuţiilor aferente către bugetele de stat.
O altă firmă sancţionată desfăşura activităţi de anvelopare a unui bloc în Municipiul Petroşani şi folosea la muncă cinci persoane (toţi bărbaţi) fără a le fi întocmit forme legale de angajare. Toate cele cinci persoane lucrau de mai mult de o săptămână fără contracte de muncă. Firma a fost sancţionată cu amendă în sumă de 100.000 lei şi cu obligaţia plăţii contribuţiilor aferente contractelor către bugetele de stat.
Acţiunile, atât pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă, cât şi pe linia relaţiilor de muncă vor continua, acţiunile se vor desfăşura inclusiv noaptea sau în zilele de sâmbătă şi duminică.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/