12.6 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

NEWS-ALERT Directorul Valmet, Mircea Ilisei, a fost arestat preventiv pentru spălare de bani

De la sediul societăţii Valmet au fost ridicate mai multe cutii cu documente. D.G.
De la sediul societăţii Valmet au fost ridicate mai multe cutii cu documente. D.G.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a patronului societăţii Valmet, Mircea Ilisei, cercetat într-un dosar instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Omul de afaceri din Hunedoara este acuzat într-un dosar de spălare de bani, în care mai este cercetată şi sora sa, Corina Maziliu, asociată la conducerea societăţii. Pentru aceasta, magistraţii au dispus  cercetarea în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara. „Cu privire la dosarul nr.5181/97/2013 aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara vă comunicăm următoarele: În data de 14.06.2013 instanţa a admis propunerea DIICOT şi a dispus arestarea preventivă a doi inculpaţi pentru 29 zile. De asemenea instanţa a mai dispus luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara faţă de patru inculpaţi cercetaţi în dosar. Având în vedere faptul că împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara a fost declarat recurs dosarul va fi înaintat Curţii de Apel Alba Iulia în vederea soluţionării acestuia”, a comunicat Tribunalul Hunedoara. Mircea Ilisei şi asociata sa Corina Maziliu au mai fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de fals în înscrisuri.

În dosarul DIICOT peste 30 de persoane au fost anchetate pentru infracţiuni economice, în care prejudiciul este de 3.7 milioane de lei.

Printre învinuiţi, alături de Ilisei, se numără şi oameni de afaceri din judeţele, Neamţ, Botoşani şi Suceava, iar potrivit procurorilor de la crimă organizată gruparea e cercetată pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. „Liderii grupării au creat un circuit scriptic al mărfurilor derulate prin societăţile comerciale  controlate direct, astfel încât, după facturări succesive realizate prin intermediul unor firme fantomă, înregistrate pe numele celorlalţi membri ai grupului infracţional organizat, produsele să revină cu o TVA deductibilă, săvârşindu-se în acest mod infracţiunea de evaziune fiscală. Sumele de bani obţinute prin compensarea TVA de plată cu cea înregistrată scriptic ca urmare a operaţiunilor fictive erau utilizate în efectuarea de tranzacţii ulterioare, disimulându-se astfel provenienţa reală a acestora”, a informat DIICOT.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/