8.9 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Nu renunţă. Firma lui Serafinceanu vrea să-i lase, în instanţă, pe locuitorii de pe strada Mărăşeşti fără canalizare

Nici faptul că suferă oamenii, nici riscul de a pierde fondurile europene pentru acest proiect nu par să-i înduplece pe reprezentanţii societăţii Gerom Petroşani, care se dau peste cap pentru a bloca lucrările de pe strada Mărăşeşti, despre care susţin că le afectează alimentarea cu apă a societăţii. Cei de la firma controlată de Aurelian Serafinceanu au depus în instanţă o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care să blocheze proiectul până la finalizarea unui litigiu pe fond.

 

serafinceanuSocietatea Gerom Real Estate SRL Petroşani nu are de gând să renunţe în ceea ce priveşte problemele apărute pe strada Mărăşeşti din Petroşani. Până acum au mers pe „cale amiabilă” – cum s-ar spune, adică nu au apelat la instanţă, ci au formulat tot felul de adrese către beneficiarul lucrării SC ApaServ Valea Jiului SA, constructor şi Primăria Petroşani prin care se cerea întreruperea lucrării de pe strada Mărăşeşti, pe motiv că i-ar afecta direct. Iniţial s-a vorbit despre „proprietatea privată”, pentru ca mai apoi firma să nuanţeze şi să arate că pe acolo trec unele conducte care alimentau cu apă vechiul UMIROM. Numai că aceştia nu au făcut dovada proprietăţii şi nici nu au plătit vreun leu redevenţă pentru că acele ţevi traversau domeniul public şi nu au avut câştig de cauză. Aşa că, oficialii Gerom au apelat la instanţă, cerând prin ordonanţă preşedinţială oprirea de îndată a lucrărilor care, susţin ei, le-ar afecta interesele, dar fără să le pese că locuitorii de pe strada Mărăşeşti rămân fără canalizare, iar ApaServ ar putea pierde finanţarea europeană din cauza întârzierilor care ar decurge din acest conflict juridic Pentru că la judecarea cererii de ordonanţă preşedinţială nu este obligatorie citarea părţilor, juriştii ApaServ Valea Jiului SA au aflat absolut întâmplător de acest proces şi s-au prezentat de urgenţă în faţa judecătorilor. „Ne-am prezentat imediat şi am solicitat instanţei de judecată să se judece cu citarea părţilor, astfel încât să putem şi noi să ne pregătim apărarea. Instanţa a rămas în pronunţare, adică să dea un verdict în ceea ce priveşte cererea de ordonanţă preşedinţială ori să acorde un nou termen de judecată”, a  declarat şeful Biroului Juridic din cadrul ApaServ, Adriana Dăian.

Proiectul ar putea fi blocat

Aceasta spune că, o eventuală admitere a cererii depuse de Gerom ar avea consecinţe extrem de grave. Lucrările ar fi stopate din momentul în care soluţia rămâne definitivă, în timp ce un litigiu pe fond poate dura şi doi ani, timp în care proiectul este complet blocat.

Adriana Dăian a mai spus că dosarul este destul de complex. Cei de la Gerom au invocat o serie de motive şi au susţinut că ar fi afectată reţeaua lor de apă. În plus au venit cu înscrisuri şi hărţi pe care nu le-au prezentat, cel puţin până acum, nici constructorului lucrării şi nici beneficiarului. O eventuală hotărâre nefavorabilă va putea fi atacată cu apel în termen de 5 zile, însă trebuie precizat că ordonanţa preşedinţială este executorie, adică blochează din momentul admiterii cererii lucrarea.

Scandalul de pe strada Mărăşeşti a  început după ce societatea care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canal în Petroşani a ajuns cu lucrarea în zona respectivă. După deschiderea şantierului muncitorii au dat peste mai multe conducte metalice care odinioară alimentau cu apă fostul UMIROM, actualul Gerom. Reţelele erau dezafectate de ani de zile, mai ales că hoţii au demolat aproape în întregime bazinele de apă care le alimentau. În consecinţă, muncitorii au scos conductele din pământ şi le-a depozitat la sediul societăţii, cu posibilitatea ca cei de la Gerom să şi le poată recupera. Iar de aici până la un scandal în toată regula a mai fost exact un pas.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/