-0.2 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Planul de redresare a Aninoasei, la mâna judecătorilor

Magistraţii Tribunalului Hunedoara se vor pronunţa, joi, cu privire la planul de redresare propus de administraţia publică a oraşului Aninoasa.

aninoasaDacă totul este în regulă, iar instanţa îşi va da acceptul, administraţia publică locală din primul oraş care şi-a declarat insolvenţa în instanţă, împreună cu administratorul judiciar numit de judecătorul de caz vor putea trece la redresarea economică a urbei.

Datoriile extrem de mari, de peste 9,2 milioane de lei, care depăşeau puterea financiară a bugetului local, au împins localitatea în pragul falimentului. În consecinţă, edilii din Aninoasa au cerut în instanţă insolvenţa, iar la jumătatea lunii iunie a anului trecut Tribunalul Hunedoara a admis cererea. Magistraţii au numit un administrator judiciar, respectiv SCP Tudor & Asociaţii SPRL, care să administreze localitatea alături de primar şi să încerce să aducă administraţia publică pe linia de plutire. Insolvenţa poate dura cel mult trei ani, perioadă în care autorităţile locale declarate insolvente ar trebui să achite creditorilor sumele cuvenite. Cei care conduc acum oraşul au conceput un plan de redresare, care a primit girul Consiliului Local Aninoasa, dar şi pe cel al Curţii de Conturi. Edilii sunt decişi să taie în carne vie pentru a creşte gradul de colectare a taxelor şi impozitelor, cu accent direct pe rău – platnici, iar aceasta este chiar punctul forte al planului de redresare. O măsură care anul trecut a dat roade, după ce edilii au trimis somaţii şi s-au îndreptat pe toate căile împotriva rău – platnicilor. Iar anul acesta reprezentanţii Primăriei Aninoasa au anunţat că vor merge pe o procedură şi mai dură, ce va ajunge până la popriri pe salarii şi chiar pe pensii. Planul de redresare ce va fi supus aprobării de către instanţa de judecată a Tribunalului Hunedoara se întinde pe o perioadă de 3 ani.

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente