Alegerile au avut loc vineri într-o şedinţă ţinută cu uşile închise. Spre deosebire de alte judeţe, în Hunedoara noii lideri PNL nu au transmis nici măcar un comunicat de presă cu numele politicienilor care au preluat conducerea şi vor veni peste un an să ne ia şi voturile. Din Comitetul Judeţean Executiv Hunedoara fac parte 19 liberali de rit vechi şi nouă foşti membri PDL
Noul PNL Hunedoara şi-a ales echipa care va conduce organizaţia judeţeană. Componenţa Comitetului Judeţean Executiv Hunedoara – conform algoritmului – este cu 19 membrii aleşi din rândul vechilor liberali şi nouă pedelişti. În urma alegerilor nu mai sunt oameni de „comitet” câteva persoane cu greutate, în special din vechiul PNL pentru că PDL-iştii au intrat gata răriţi în fuziune.
Politicieni care sunt „oameni de comitet”
Alegerile s-au făcut cu o zi înainte de expirarea termenului impus de conducerea de la centru a partidului. Bogdan Ţîmpău (PNL) şi Dorin Gligor (PDL) sunt cei doi co-preşedinţi care vor conduce organizaţia judeţeană a noului PNL. Potrivit informaţiilor obţinute pe surse – în absenţa unei minime comunicări decente – Comitetul Judeţean Executiv Hunedoara a fost alcătuit „pe picior” în stilul găştilor de partid care-şi împart ciolanul. Au devenit „oameni de comitet” Costel Avram, Dorin Păran, Călin Laza, Marian Muntean, Petru Mărginean, Marina Huzoni, Victor Stoica, Viorica Popescu, Carmen Hărău, Ovidiu Furdui, Radu Bureană, Călin Dud, Viorel Demian – de la vechiul PNL. De la PDL sunt Florian Toma, Florin Oprişa şi alţi câţiva pedelişti lipsiţi de notorietate.
Politicieni care nu mai sunt „oameni de comitet”
Din structura Comitetului Judeţean Executiv Hunedoara lipsesc politicieni cu experienţă şi mii voturi în spate. Mihai Irimie, primarul comunie Şoimuş, cel care l-a bătut în alegeri pe Laurenţiu Nistor la el acasă, lipseşte din echipă. Mai mult, Irimie a intrat în PNL de pe poziţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PRM şi a tras după el toţi consilierii locali cu care a câştigat alegerile din 2012. Surse din PNL susţin că pentru Irimie se caută un „premiu de consolare”, un fel de dispensă de la centru să prindă un post suplimentar la supleanţi.
Nici Marius Omotă nu este om de comitet, deşi a demonstrat că poate mobiliza oricând cel puţin patru mii de voturi. Marius Surgent, viceprimarul Devei, nelipsit din staff-ul de conducere al vechiului PNL a rămas şi el de căruţă.
De la PDL nici un politician care a câştigat pe cont propriu alegeri electorale nu figurează în lista cu oamenii de comitet întocmită (după chipul şi asemănarea sa) de Dorin Gligor.