PNL își va alege conducerea la nivel de județ în 23 februarie. Liderii PNL rostesc fără să clipească numărul de delegați – 1.187. Locul desfășurării Conferinței Județene – Sala Sporturilor din Deva, singurul loc din oraș în care pot încăpea atâția oameni. E o demonstrație de forță? Întrebarea e – pentru cine? La șefia organizației județene candidează doar Mircea Ioan Moloț. Alegerile se desfășoară cu doar câteva săptămâni înainte de termenul din procesul dintre el și Agenția Națională de Integritate. E cântecul de lebădă al lui Moloț? Dacă ar fi să analizăm speculațiile pe care le fac adversarii săi politici, cam așa ar arăta totul. Dacă e să ne luăm după susținătorii săi, e doar o conferință de alegeri normală pentru un partid care are în județ aproximativ 18.000 de membri.
Pe de altă parte, miza mare este la alegerea celor 9 vicepreședinți. Aceștia se aleg în funcție de numărul de voturi. În 2010, Tiberiu Ioan Balint a fost vicepreședintele care a întrunit cele mai multe voturi, iar pentru el este foarte importantă reconfirmarea acestora, mai ales că acum este și vicepreședinte al Consiliului Județean.
În plus, demonstrația de forță este și pentru prietenii și adversarii PNL. Pentru PSD, pare să fie semnalul – „Suntem în alianță din 2008 în județ, dar suntem mai mulți decât voi și vă putem învinge oricând”. Pentru celelalte partide nici nu mai contează ce mesaj s-ar potrivi. Poate doar pentru PDL ar putea fi unul de genul – „Cândva am putea fi prieteni, dacă acceptați că suntem mai buni ca voi!”.
Cu toată demonstrația de forță, care le va reuși, liberalii trebuie să își găsească ritmul și să recucerească electoratul din mediul urban. Până la localele din 2016 mai sunt doar doi ani, iar PNL are în momentul de față doar 2 primari în mediul urban. În scurt timp, ei ar trebui să clarifice dacă Petru Mărginean și Viorel Arion vor ajunge în ograda lor, pentru că în caz contrar ar trebui să își găsească niște potențiali candidați în Deva și Hunedoara.