2.6 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

ANALIZĂ POLITICĂ „SWOT”. Bogdan Țîmpău, „puștiul” care l-a învins pe Muntean

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

swot bogdanA fost președintele TNL Hunedoara. În 2008, când s-a pus problema unei candidaturi uninominale în Colegiul nr.6 Deva – Cîrjiți, Bogdan Țîmpău a fost abia a patra opțiune a liberalilor. Inițial, Mircia Muntean își dorea ca pe acest post să candideze Alin Rădoane, omul său de casă. Liberalii au renunțat repede la idee și au încercat să găsească un om de sacrificiu, pentru că le era teamă de Petru Mărginean. După mai multe tatonări, doar Țîmpău a fost cel care a acceptat. A ajuns în Parlament. A reușit ca din postura de deputat de opoziție să participe la modificarea legii privind amenajarea teritoriului, lucru care a deschis posibilitatea înființării de conurbații. Pe de altă parte, în 2010 a fost în echipa lui Mircea Ioan Moloț în războiul din PNL Hunedoara. În 2012 a fost nominalizat drept candidat al USL pentru un nou mandat de deputat. Practic, a avut cea mai grea bătălie de dus între toți cei intrați în cursa electorală la alegerile parlamentare în colegiile din județul Hunedoara. Contracandidatul său era Mircia Muntean, fost primar al Devei timp de 16 ani. Exista îndoiala că Țîmpău va pierde, dar surpriză – Muntean nu a reușit să-l bată în nicio secție de votare. Țîmpău a câștigat detașat. Doar jocul redistribuirii a făcut ca Muntean să nu plece de pe scena politică în urma înfrângerii usturătoare pe care i-a aplicat-o Bogdan Țîmpău. De altfel, deputatul s-a numărat printre țintele favorite ale lui Muntean, atunci când a intrat în conflict cu foștii săi colegi de partid. Țîmpău a fost jignit de Muntean în fel și chip, de la pocirea numelui și până la amănunte legate de viața sa personală.

Puncte tari – Este tânăr – 36 de ani, deci are timp. A învățat ce înseamnă politica, prin urmare știe că nu trebuie să forțeze nota și să aibă răbdare. Are discurs.

Puncte slabe – Are dezavantajul că în majoritatea timpului este la București și nu poate fi prezent tot timpul în zonă, atunci când se iau decizii la nivel local. Pare prea tânăr și riscă să nu fie băgat în seamă din acest motiv.

Oportunități – În cel mult 8 ani ar putea să ajungă pe o funcție administrativă importantă în județ, dacă va ști cum să își fructifice șansele și să lucreze în echipă.

Amenințări – Jocurile din politica hunedoreană l-ar putea îndepărta din rândul decidenților din PNL. Sunt șanse mici să se întâmple acest lucru.

Știri Similare

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/