15.2 C
Deva
miercuri, mai 22, 2024

Căldura, în variantă nouă. Termo Cetate Deva, noua societate de termoficare a Consiliului Local

În şedinţa Consiliului Local Deva, de miercuri, s-a votat înfiinţarea societăţii de interes local „TermoCetate Deva”, al cărei obiect principal de activitate este furnizarea de agent termic.

 

“Toţi consilierii locali au votat pentru înfiinţarea acestei societăţi, care va prelua partea de distribuţie. Este un prim pas în proiectul pe care dorim să îl realizăm în parteneriat cu cei care vor face investiţia. Noi vom asigura partea de distribuţie. Societatea este pe mâini bune, este un profesionist care a lucrat zeci de ani la Mintia şi s-a ocupat de partea de distribuţie şi termoficare şi sper ca Deva să nu sufere din lipsă de agent termic în cazul în care Mintia se închide.  Nu am gândit-o pentru 6.000 de locuinţe, ci a fost gândită şi va fi făcută, progresiv, pentru toţi locuitorii Devei. Am convingerea că mulţi se vor rebranşa la acest sistem, fiind şi mai convenabil, şi mai ieftin”, a declarat Răzvan Mareş, viceprimar al Devei.

Mai mult, Mareş se aşteaptă la o reducere a costurilor pentru populaţie între 15 şi 25 la sută faţă de momentul actual.

În completare, administratorul societăţii. Claudiu Simionescu, vorbeşte despre faptul  că, odată cu înfiinţarea noii societăţi, s-a descoperit o soluţie alternativă de producere a energiei termice şi de producere a energiei electrice mai ieftine.

“Pentru că Mintia are probleme, am căutat soluţii alternative penmtru a rezolva această problemă de o producere sigură a energiei termice, pentru că toată populaţia îşi doreşte un confort, o siguranţă şi o stabilitate în încălzirea locuinţelor şi, prin această societate, producerea în cogenerare înseamnă şi producerea energiei electrice ieftine”, susţine Simionescu.

“Termo Cetate” Deva a fost constituită prin asocierea Consiliului Local Deva cu  “AquaLand”  Deva şi va fi reprezentată prin administrator. Investiţia, în valoare de aproximativ 23 de milioane de euro în prima fază a proiectului, aparţine unui concern german, care a avut rezultate foarte bune într-un proiect asemănător în zona Făgăraşului. În cadrul acestui proiect, Primăria Deva susţine investiţia cu partea de distribuţie.

Știri Similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/